Cum iti dezinfectezi si igienizezi corect casa?

in Diverse

In ultima perioada un aspect care ne-a preocupat tot mai mult a fost legat de modul de ingrijire al locuintei, de curatenie si dezinfectare, de protejare a mediului in care locuim, implicit de protejarea noastra. Sunt multe speculatii cu privire la dezinfectanti si la modul lor de utilizare. Datorita faptului ca noul coronavirus supravietuieste si pe diferite suprafete, este important ca toate obiectele pe care le folosim din locuinta sa fie igienizate corect.

Dezinfectant suprafete

Inainte de a intra in detalii despre cum trebuie sa dezinfectezi si igienizezi corect casa, este prioritar sa stii ca dezinfectarea si curatarea nu sunt unul si acelasi lucru. Curatarea obiectelor se refera la indepartarea murdariei si a microbilor de pe suprafete. Acest proces reduce riscul de raspandire al infectiei, dar nu ucide microbii. In schimb, dezinfectarea este procesul prin care se ucid toti germenii si bacteriile de pe suprafete cu ajutorul unor dezinfectanti de la Cleanexpert.

Cel mai eficient mod prin care sa dezinfectezi corect casa este sa foloseste produsele dezinfectante urmand instructiunile de pe ambalaje. Sunt mai multe tipuri de dezinfectanti si igienizanti, prin urmare, fiecare trebuie folosit in functie de spatiul si suprafata careia i se adreseaza.

Tipuri de dezinfectanti si igienizanti

1. Igienizanti pentru maini si corp. In aceasta categorie intra produsele care pot fi utilizate pentru igienizarea corecta a pielii. Fiecare membru din locuinta trebuie sa se spele frecvent pe maini, cu apa si sapun anibacterian, timp de 20 de secunde, chiar si dupa ce sunt indepartate manusile de protectie sau dupa un contact cu o alta persoana. Pentru maini se pot folosi si dezinfectanti pe baza de alcool (care contin cel putin 70% alcool).

2. Igienizanti pentru rufe. In ceea ce priveste igienizarea corecta a articolelor de imbracaminte, a textilelor, prosoapelor sau lenjeriilor, trebuie sa stii ca exista pe piata detergenti si balsam igienizanti care au rolul de a tine microorganismele la distanta o perioada mai lunga de timp. Este indicat ca temperatura apei din masina de spalat sa fie cat mai mare. Pentru incaltaminte exista dezinfectanti speciali, care trebuie utilizati de fiecare data cand este cazul (dupa fiecare purtare).

Amoniac dezinfectant

3. Dezinfectanti si igienizanti pentru diverse suprafete. Aici vorbim despre dezinfectanti pentru pardoseala, mobilier, obiecte sanitare si alte suprafete (clante, balustrade, manere ale usilor si rafturilor, cutii, etc.). Pentru o igienizare si dezinfectare cat mai corecta, trebuie respectate toate mentiunile de pe ambalaje. Suprafetele murdare trebuie curatate prima data cu apa si sapun (cu o laveta inmuiata bine in apa si sapun sau detergent), dupa care cu solutii pentru dezinfectare. Pentru covoare, tapiterii si mochete cea mai eficienta solutie este cu amoniac dezinfectant.

Inainte de a igieniza si dezinfecta locuinta este necesar sa folosest manusi de unica folosinta, care trebuie aruncate dupa fiecare purtare. Daca manusile sunt reutilizabile, atunci trebuie dezinfectate conform instructiunilor producatorului. Dupa aruncarea manusilor, mainile trebuie spalate cu apa si sapun. Pentru a preveni riscul de infectie cu noul coronavirus, este important sa mentii locuinta curata si dezinfectata, sa te protejezi cu masca si manusi de fiecare data cand igienizezi locul sau cand faci activititati care presupun intrarea in contact cu persoane straine, sa eviti sa te intalnesti fizic cu apropiatii si sa respecti toate normele impuse de guvern.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Living

COLTAR EXTENSIBIL MARA

Pret: 4696,00 Lei

De la ELVILA

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!