Amenajeaza-ti gradina si intra in topul celor mai frumoase spatii verzi din Romania

in Diverse

Nu te gandi, acum, ca este vorba despre un adevarat concurs la care chiar te-ai putea inscrie, insa, priveste-o astfel: cum ar fi sa ai cea mai frumoasa gradina din cartier sau din oras, sa stii ca toti vecinii intorc capul cand trec pe langa casa ta? Cu siguranta, ti-ar placea. In plus, amenajarea spatiului in care iti petreci timpul contribuie, potrivit specialistilor, si la starea ta de spirit. Lucru de care cu siguranta ti-ai dat si tu seama, mai ales de cand s-a implementat starea de urgenta, iar gradina a fost singura care te-a salvat dintre cei patru pereti ai locuintei.

Cea mai frumoasa gradina

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont intr-o gradina

In teorie, gradina reprezinta cartea de vizita a oricarei case, intrucat cei din exterior au prima data contact cu ea si apoi cu restul. Asadar, nu o neglija si tine cont ca designerii schimba moda de la an la an. Iata cateva sugestii:

  • Gardul - intr-adevar, exista orase, in special in strainatate, in care casele nu au deloc garduri, insa, potrivit specialistilor, acestea joaca un rol foarte important. In primul rand, delimiteaza spatiul tau privat de cel public, iar mai apoi, iti ofera intimitate si siguranta. In plus, daca alegi modelul potrivit, gradina ta va capata un aspect mult mai placut, Vezi aici cateva panouri bordurate care ti-ar putea fi de ajutor. Sunt simplu de realizat si foarte rezistente in timp.
  • Vegetatia - intotdeauna, un spatiu inverzit si inflorit va arata mult mai frumos. Asadar, din gradina ta nu ar trebui sa lipseasca iarba, florile si copacii. Insa, tine cont ca ar trebui sa pastrezi totusi un aspect ordonat, incat sa nu para ingramadite. Daca vrei, poti alege un colt in care sa plantezi si legume. Ingrijite ca la carte, vor contribui frumos la imaginea gradinii tale. In plus, nimic nu este mai gustos si mai sanatos decat o portie de mancare realizata din productia proprie.
  • Luminile - desi acest aspect conteaza mai multa dupa ce apune soarele, poate fi extrem de important. Intr-o gradina, luminile contribuie la crearea unui spatiu primitor si totodata interesant. Iti poti da seama de asta foarte simplu. Gandeste-te la o seara cu prietenii, in aer liber, in care stati la lumina unui simplu bec versus inconjurati de tot felul de obiecte care stralucesc.
  • Alte accesorii - aici e in functie de alegerea ta. Daca stii ca iti folosesti gradina ca spatiu de relaxare, poti cumpara o canapea, doua fotolii si o masuta. In schimb, daca iti place sa mananci afara, ar fi necesara o masa cu cateva scaune. Iar daca ai copii, poti achizitiona un leagan, un tobogan si o lada cu nisip.

Cam acestea ar fi aspectele esentiale de care trebuie sa tii cont. In continuare, bazeaza-te pe imaginatia ta si fa-ti cea mai frumoasa gradina. Nu te ingrijora, nu va trebui sa investesti din prima o multime de bani, poti face totul treptat, rezultatul este important. Si tine minte, "graba strica treaba"!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!