Suport pentru industria HORECA: in aceasta perioada inginerii ATREA proiecteaza gratuit sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura pentru orice bucatarie profesionala

in Recomandari

Calitatea aerului este extrem de importanta intr-o bucatarie profesionala, atat pentru cei care lucreaza acolo, dar si pentru igiena procesului de preparare a mancarii. Intr-o bucatarie profesionala exista zeci de aparate de gatit care fac ca mediul sa fie si greu de controlat, iar sistemele de ventilatie obisnuite ajung sa prea faca fata. Daca o bucatarie nu este bine aerisita, caldura, grasimea si fumul pot fi pericole pentru sanatatea personalului, dar si pentru calitatea mancarurilor.

Ventilatie cu recuperare de caldura

Producatorul ceh de sisteme de ventilatie Atrea a conceput un sistem de ventilatie cu recuperarea caldurii din bucatariile profesionale care indeparteaza mirosurile alimentare, fumul, dar si excesul de caldura, furnizand aer proaspat si curat din exterior. De asemenea, sistemul ofera un microclimat confortabil pentru personalul bucatariei, dar si clientilor restaurantului.

Puterea si capacitatea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale sunt calculate in functie de echipamentele care se utilizeaza in bucatarie. Astfel, atunci cand alegem sa ne montam un astfel de sistem trebuie sa avem in vedere planul bucatariei, linia de gatit cu tipul de aparate si capacitatile lor, dispunerea aparatelor, inaltimea pana in plafon, precum si alte variable care tin de fiecare constructie in parte.

Chiar daca este cel mai dificil moment pentru domeniul HoReCa, multe afaceri vor folosi aceasta perioada pentru a regandi business-urile sau pentru a face diverse upgrade-uri fie in restaurante, in unitatile de cazare sau in spatiile de gatit. Si asta deoarece se stie ca succesul oricarui business HoReCA, dincolo de profesionalismul personalului, calitatea serviciilor tine si de atmosfera din incinte. Cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura vom avea in permanenta aer proaspat in interior, fara miros de la mancare, lipsa de oxigen sau senzatie de umiditate ridicata. Spre exemplu, inginerii ATREA isi ofera in aceasta perioada sprijinul tuturor celor care administreaza restaurante si cantine, proiecandu-le gratuit sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, fara ca acestia sa fie obligati sa implementeze sau sa achizioneze astfel de aparate.

"Venim si noi in sprijinul industriei HoReCa asa cum putem. Spre exemplu, orice administrator de cantina, restaurant, hotel ne poate contacta in aceasta perioada pentru a-i realiza un proiect de ventilatie cu recuperare de caldura. Noi realizam o serie de simulari gratuite cu softurile si inginerii nostri, astfel incat administratorii sau proprietarii sa stie ce au de facut cand vor reporni motoarele. Nu conditionam proiectare de achizitia de aparate sau implementarea sistemelor de la noi, ci doar vrem sa le oferim o mana ajutor celor care isi pun problema sa eficientizeze consumul de energie in restaurante si sunt preocupati de conditiile de munca ale angajatilor, dar si de ambianta pe care o ofera clientilor in interior, chiar daca pentru multi aceste lucruri nu sunt prioritare in aceste momente. Ele vor deveni prioritare in perioada urmatoare, cand fiecare va incerca sa gaseasca solutii de eficientizare a consumului de resurse", declara Dorin Salamac, director general ATREA Romania.

Iarna, cu caldura din bucatarie, incalzesti restaurantul si ai aer proaspat in acelasi timp. Vara procesul va fi invers. Consumul general scade cu 30%.

Un avantaj major al unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este ca poate fi integrat cu sistemul de climatizare al restaurantului. Astfel, centrala cu recuperare de caldura care preia fluxurile de aer cald din bucataria restaurantului, poate gestiona aceleasi trasee de aer si pentru restul restaurantului, producand in permanenta aer curat si o ambianta placuta pentru clientii care iau masa. Randamentul unui astfel de sistem este ridicat, iar consumul de resurse pentru incalzire/racire poate sa scada cu 30%.

Echipamentele de calitate si realizarea unui montaj fara greseli ne poate asigura o buna functionare atat a sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura, dar si a celorlalte aparate din bucatarie.

Printre echipamentele de ventilatie cu recuperare de caldura cu care poate fi dotata o bucatarie profesionala se numara hotele speciale sau plafoanele cu extractie. Eficienta unui astfel de sistem depinde si de proiectarea lui, iar specialistii ATREA sunt acum la treaba, gata sa ajute cu solutiile profesionale cele mai potrivite.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!