Alegerea umidificatorului de camera - ce criterii sunt importante

in Ghid Practic Casa

Printre multe alte lucruri la care ar trebui sa avem grija atunci cand incercam sa optimizam mediul inconjurator si felul in care ne traim viata, mentinerea unui aer de calitate in locuinta in care ne petrecem minim 8-12 ore in fiecare zi, ar trebui sa fie undeva printre principalele prioritati. In cazul in care aerul din casa este prea uscat, alegerea unui umidificator de calitate este solutia ce va readuce aerul respirat in parametri optimi.

Alegere umidificator camera

Un umidificator va folosi diferite metode, in functie de varianta aleasa, pentru a ridica continutul de apa din aer. Un aer prea uscat va solicita aparatul respirator mult mai mult, dar va avea efecte si asupra pielii sau parului. Daca vedeti ca aveti des pielea uscata sau crapata, buze crapate, nas uscat, ochi iritati sau chiar mancarimi cutanate, este posibil ca responsabil pentru aceste lucruri sa fie chiar aerul din casa.

Solutia este un umidificator de calitate, fie un model mai mare pentru sufragerii sau pentru intreaga locuinta, fie modele individuale mai mici pentru fiecare camera. Cu ajutorul lor, veti putea tine nivelul de umiditate in intervalul optim, adica intre 40% si 60%. Veti respira mai usor, pielea va fi mai buna, iar bacteriile vor avea mai putine sanse sa se dezvolte.

Criterii dupa care ne ghidam in alegerea umidificatoarelor

Indiferenta de tipul de aparat electrocasnic achizitionat, este o idee buna sa stim ce specificatii sunt mai importante, astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit. Veti gasi reviewuri pe siteurile de specialitate, la diferite modele, astfel incat puteti alege unul in cunostinta de cauza.

Tip de umidificator

Aici aveti de ales intre variante ce folosesc abur cald si cele cu aer rece. In primul caz, vorbim despre aparate ce incalzesc apa foarte mult, astfel incat aburul se elibereaza in incapere. In al doilea, exista mai multe metode pentru ridicarea umiditatii, varianta preferata fiind prin ultrasunete, celelalte fiind cu elice sau prin evaporare. In general, variantele moderne tind sa fie aparate cu ultrasunete.

Cat de mare este camera

Umidificatorul ales trebuie sa poata face fata la o camera de dimensiunea celei unde va fi pus. Exista modele mai mici, gandite pentru dormitoare si alte camere mici, dar veti gasi si variante pentru birouri sau sufragerii imense. De luat in calcul aici si inaltimea camerei, astfel incat daca luati un aparat pentru o camera de 3 metri inaltime, alegeti un model ceva mai mare, necesarul fiind cu 20% mai mare decat la o camera normala, de 2.5 metri.

Capacitatea rezervorului

Cu cat este mai mare, cu atat mai mult dureaza pana va trebui sa reumpleti rezervorul cu apa, deci este si acest lucru important atunci cand alegem un umidificator.

Nivelul de zgomot atins

Conteaza in special pentru camere unde se doarme. Nivelul de zgomot depinde de treapta de viteza pe care este pus aparatul, astfel incat verificati cat de bine umidifica aparatul pe treapta cea mai de jos, daca doriti eficienta din partea sa intr-un dormitor.

Functii suplimentare

Functiile suplimentare permit aparatului sa faca o treaba mai buna. Un umidificator poate veni si cu functie de ionizare/purificare a aerului, poate avea oprire automata, timer si indicator pentru schimbarea filtrelor, dar si higrometru inclus (pentru indicarea nivelului umiditatii).

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!