Cum alegi produsele de curatenie pentru casa

in Ghid Practic Casa

Exista foarte multe locuri diferite ale casei care trebuie curatate. De la toalete si chiuvete pana la podele si ferestre, exista o varietate de suprafete in intreaga casa care colecteaza praf si murdarie. Partea cea mai grea cand vine vorba de curatenia casei tale este gasirea produselor potrivite, care sa te ajute sa indeplinesti sarcinile rapid si eficient.

Curatarea podelelei

Sursa foto: pexels.com

Indiferent daca ai de-a face cu pete, urme, praf, geamuri sau podele greu de curatat, ai nevoie de produse care sa indeparteze cu succes toata murdaria, dar care sa contina si ingrediente naturale, care nu afecteaza mediul sau sanatatea familiei tale. De aceea, cand esti in cautarea celor mai bune produse pentru curatenie, ideal ar fi sa optezi pentru produse bio. Iata dupa ce criterii ar trebui sa iti alegi produsele de curatenie:

Eficienta

Cand un produs de curatare nu este bun, acesta lasa in urma murdarie vizibila. Cu toate acestea, multe produse de curatare lasa in urma reziduuri chimice, ceea ce poate atrage murdaria si bacteriile chiar in locul pe care l-ai curatat. Prin urmare, atunci cand alegi un produs de curatenie, achizitioneaza unul care nu lasa prea multe reziduuri. Germenii prospera in medii umede si se hranesc cu materie organica. Prin urmare, atunci cand elimini murdaria (care este partial materie organica) si umiditatea de pe o suprafata, elimini, de asemenea, bacteriile si sursa lor de alimentare - impiedicand revenirea acestora. Daca utilizezi produsele potrivite cu tehnica potrivita, poti elimina o multime de germeni fara substante chimice dure. In ceea ce priveste curatarea hainelor, poti utiliza detergent bio pentru a te asigura ca spalarea rufelor este eficienta chiar si la o temperatura de 30 de grade Celsius.

Usurinta in utilizare

Sigur, poti curata intens o suprafata si poti indeparta murdaria si germenii daca insisti mult pe curatarea unui loc. Dar ce rost are sa folosesti un produs de curatare daca nu usureaza curatarea? De aceea, este important sa ai in vedere daca un produs usureaza curatarea atunci cand vrei sa-l achizitionezi. Ia in considerare timpul necesar curatarii si cantitatea de produs pe care trebuie sa o utilizezi.

Valoare

Desi cu totii pretuim o casa curata si sanatoasa, cei mai multi dintre noi nu ne permitem sa investim in solutii de curatare scumpe. O modalitate de a economisi este de a utiliza produse concentrate care pot fi diluate pentru utilizare. Produsele concentrate iti vor permite adesea sa cureti suprafetele cu o cantitate mica de solutie. Folosind mai putin produs, te va ajuta sa economisesti bani si sa reduci urmele si reziduurile lasate pe suprafete de o cantitate mare de produs.

Ia in considerare sfaturile de mai sus atunci cand analizezi un produs, pentru a vedea daca acesta elimina intr-adevar materia nedorita si indeplineste alte criterii practice. Daca faci acest lucru, nu numai ca locuinta ta va arata impecabil cu un buget redus, dar vei contribui si la sanatatea familiei, fiind cel mai important obiectiv al curateniei.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!