Detergenti biologici si biodegradabili, diferente si utilizare corecta

in Diverse

Astazi vreau sa vorbesc despre una dintre cele mai mari neintelegeri care afecteaza mediul detergentilor: diferenta dintre detergentul organic si detergentul biodegradabil.

Detergenti biologici si biodegradabili

Sa aruncam o privire asupra a doua definitii luate din dictionarul roman

Biologic: relativ la biologie, adica la stiinta care studiaza formele si modurile in care se manifesta viata.

De exemplu, putem gasi definitia agriculturii ecologice: o metoda de cultivare care utilizeaza numai ingrasaminte naturale si pesticide naturale; sau Produs organic: din culturi care nu sunt tratate chimic si nu sunt manipulate genetic.

Biodegradabil: Un poluant care poate fi transformat din agenti naturali in compusi chimici mai putin poluanti sau deloc.

Ca rezultat, un detergent biologic este un detergent constituit din elemente care provin dintr-o cultura care utilizeaza ingrasaminte naturale si pesticide. Acesta este un produs compus din fructe, legume, plante etc. care nu au fost tratate chimic.

Un detergent biodegradabil, pe de alta parte, este o substanta care este degradata partial sau complet atunci cand vine in contact cu agenti naturali, cum ar fi apa sau pamantul.

Dupa cum vedem, prin urmare, biologic si biodegradabil sunt doua cuvinte extrem de diferite, unite de prefixul bio.

Ce este un detergent biodegradabil?

In cazul detergentilor, legea italiana prevede ca biodegradabilitatea minima de agenti activi de suprafata in apa prin lege (o parte din detergent este responsabil pentru indepartarea murdariei, adica partea de spalare pentru a intelege) nu este mai mica de 90%.

Agenti activi de suprafata, care sunt derivate din petrol si, prin urmare, sunt considerate extrem de daunatoare pentru mediu.

Exista un DAR in toate acestea: un domeniu care, desigur, este tipic pentru Italia, care trebuie sa gaseasca compromisuri intre multinationale si sanatatea cetatenilor.

In primul rand, un detergent nu este compus numai din agenti activi de suprafata, ci mai multe elemente, cum ar fi: sechestrantii (adesea printre cele mai poluante), agenti de colorare, agenti de suspendare etc. astfel incat putem spune ca testul este incomplet.

Mai mult, o perioada de 28 de zile este considerata drept testul unui nou produs de biodegradabilitate: cu mult timp pentru a produce detergentul cel mai putin poluant posibil.

Tot ce v-am spus va fi util mai tarziu.

Ce este un detergent biologic?

in ceea ce priveste detergent biologic, puteti verifica cautand pe internet, de multe ori detergent-biologic este confundat cu agent de curatare ecologic, care este ecologic, care tradus inseamna un grad de poluare foarte scazuta sau nu.

Sau este considerat organic doar pentru ca este vandut in diferite supermarketuri "verzi". Nimic rau in aceasta, dar ca intotdeauna claritatea mai presus de toate.

Un detergent ecologic nu este neaparat biologic. si un detergent biologic nu este neaparat 100% organic, poate este partial organic.

Mai mult, un detergent biologic nu este neaparat 100% biodegradabil sau nepoluant.

Nu intelegi nimic, nu?

Am presupus asta.

Eu scriu acest articol doar pentru a clarifica pozitiile.

Presupunem ca am de-a face cu detergenti profesionisti pentru uz industrial si non-uz casnic / uz casnic.

in domeniul industrial / profesional, ceea ce conteaza si intereseaza trebuie sa fie gradul de biodegradabilitate, adica cat timp si in ce masura detergentul este asimilat din mediul inconjurator si transformat intr-un derivat natural nepoluant.

Lasati diferite marci (tip Ecolabel) care pot insoti un detergent, deoarece acestea ar putea sa va confunde.

Daca aveti grija de mediu, ceea ce trebuie sa intrebati furnizorului dvs. este gradul de biodegradabilitate, adica capacitatea detergentului de a fi absorbita de mediul inconjurator cu cel mai mic impact posibil asupra mediului.

in prezent, asa cum am spus legea prevede un minim de 90% biodegradabil si nu ia in considerare detergentul ca intreg, ci doar o parte din ea: surfactantilor.

Exista produse cu impact foarte scazut asupra mediului / ecologic care dispar din mediul inconjurator?

Raspunsul este da, exista 100% detergenti biodegradabili, care dispar din mediul inconjurator, sau mai degraba sunt absorbite din mediul in termen de cateva zile, nu polueaza si lasa nici o urma de substanta chimica reziduala in intregime totala.

Acestea sunt compuse din extracte de plante, flori, fructe si elemente naturale.

Evident, atunci cand vorbim despre detergenti din domeniul profesional, trebuie sa oferim si o garantie a eficientei acestora.

Adesea, majoritatea clientilor nu doresc sa ia in considerare aceasta linie, nu pentru ca nu respecta mediul sau nu este sensibila la problemele de poluare

Antreprenorul nu isi poate permite sa iroseasca resurse in mod inutil, mai ales atunci cand vorbim despre bani sau timp: ganditi-va cat de mult un angajat ar trebui sa lucreze din greu in cazul lipsei de eficacitate a produsului. Ideal ar fi sa se asigure ca toate cerintele sa fie combinate impreuna si vestea buna este ca astazi, in sfarsit, poti!

Exista detergenti biologici, conform definitiei mentionate mai sus?
Eu nu spun nu, dar eu, in experienta mea de aproape 16 ani in domeniu, pentru uz profesional l-am vazut vreodata !!

Deci, memento cine vorbeste in eroare organica, poate, ca o scuza pentru un pret ridicat sau diferentiere false pe piata si sa ceara mai degraba de gradul de biodegradabilitate detergent, vei observa un singur lucru hilar: majoritatea presupuselor profesionistilor care il oferiti, il uite ciudat, ametiti, baigui ceva de neinteles si nu va fi in masura sa dea un raspuns corect despre.

Sper ca problema este mult mai clara dupa citirea acestui articol, in cazul in care nu au fost asa, va invit sa lasati un comentariu de mai jos.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!