Cum maresti un living mic fara sa darami peretii? 7 idei creative

in Ghid Practic Casa

Livingul este centrul casei tale. Aici se strange Intreaga familie, aici sunt invitati musafirii, aici este locul dedicat relaxarii, aici se privesc filmele seara si pe canapeaua din living se lucreaza cel mai bine.

Chiar daca fiecare membru al familiei Isi pune amprenta pe acest loc, exista cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa transformi camera de zi intr-un loc modern si primitor. Pentru cei ce locuiesc la bloc, spatiul nu este tocmai punctul forte al casei

Cum maresti un living mic fara sa darami peretii

Sursa foto: Vivre

Totusi, poti face din livingul tau o Incapere aerisita tinand cont de urmatoarele idei creative:

Alege mobilier In culori deschise

Atunci cand cauti mobila pentru un living de mici dimensiuni, nu doar piesele conteaza. tine cont si de forma si materialul mobilei pe care o alegi, astfel Incat aceasta sa te ajute sa obtii mai multa flexibilitate.

Daca vrei sa Incorporezi mobila din lemn, tine cont ca lemnul de culoare Inchisa adauga mai multa greutate spatiului decat o face o mobila de culoare alba. Atunci cand peretii sunt de culoare deschisa, mobila alba sau crem contribuie la marirea vizuala a spatiului. Mesele excelente pentru un living mic sunt cele din sticla, pentru ca au un impact vizual mai redus si lasa privirea sa mearga mai departe.

Inlocuieste canapeaua cu un coltar

Intr-o Incapere mica, un coltar poate fi mai potrivit decat o canapea lunga si dreapta, pentru ca foloseste mai eficient spatiul. Cauta mobila cu functii de rabatare si/sau depozitare, precum o canapea extensibila, o masuta pliabila sau un taburet cu loc pentru a depozita diferite obiecte. Gasesti astfel de mobila de calitate pe vivre.ro.

Vopseste peretii intr-o nuanta de alb

O culoare deschisa face ca o camera sa para mai aerisita si mai spatioasa, asa ca cel mai simplu este sa aplici o vopsea alba pe peretii livingului mic. Sa stii ca exista mai multe nuante de alb, unele cu subtonuri reci si altele cu subtonuri calde, iar acest lucru conteaza atunci cand adaugi si alte culori in incapere.

Daca alegi, de exemplu, un alb zapada cu un discret subton albastru, adica rece, pentru pereti, atunci si celelalte elemente din decor ar trebui sa aiba nuante reci (albastru, verde, violet), ca sa obtii o atmosfera cat mai armonioasa.

Lasa lumina naturala sa intre nestingherita

O camera luminoasa pare mai mare decat una intunecata, asa ca perdelele transparente sunt esentiale intr-un living mic. Lasa cat mai multa lumina naturala sa intre in incapere - va fi reflectata de peretii albi, iar camera ta de zi va arata mult mai aerisita.

Foloseste oglinzi

Stii deja ca oglinzile maresc vizual spatiul, dar stii si unde sa le asezi pentru un rezultat cat mai bun? Pe peretele din fata ferestrei sau in fata unei surse de lumina. Oglinda reflecta lumina in incapere si, daca alegi una cu dimensiuni mari, poti da impresia ca este o deschidere sau o usa catre o incapere adiacenta.

Monteaza etajere deschise in locul bibliotecii cu sertare

Stim ca, daca locuiesti intr-o garsoniera, spatiul de depozitare este foarte important. Probabil ca de aceea ai optat pentru corpuri de biblioteca cu sertare in living. Problema esta ca, vizual, acestea micsoreaza spatiul. Solutia este sa montezi etajere deschise pe perete pana aproape de tavan. Depoziteaza pe rafturile de sus lucrurile pe care le folosesti mai rar, ca sa nu regreti aceasta decizie.

Incorporeaza piese statement in decor

Nu lasa privirea sa se plictiseasca. Atunci va observa ca incaperea este prea mica si inghesuita. Daca adaugi in decor decoratiuni inedite, tablouri cu contraste cromatice interesante si covoare cu modele originale, privirea se va plimba de la un punct de interes la altul, dandu-ti impresia ca te afli intr-un spatiu mare.

Nu te lasa demoralizat de suprafata mica a livingului tau. Cu putina imaginatie si folosind trucurile de mai sus vei putea sa ti-l maresti ca prin minune, fara sa demolezi vreun perete!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!