Voliera (cusca pentru pasari) - 5 criterii esentiale pentru alegerea sa

in Recomandari

Viata la curte nu este intotdeauna cea mai usoara, in special in situatiile in care ne dorim in jurul nostru pasari si unele animale domestice. Toate acestea presupun munca si dedicare, chiar daca la prima vedere lucrurile par mai simple.

Alegere voliera (cusca pasari)

Sursa foto

In cazul in care iti doresti pasari in curte, trebuie sa tii cont de faptul ca acestea au nevoie de un spatiu in care sa stea, fara posibilitatea de a umbla libere prin curte. Le poti elibera din cand in cand, dar ai nevoie de o voliera. Voliera este o cusca special creata pentru pasari, ce poate fi amplasata oriunde si care le permite acestora sa se miste si sa se bucure de aerul curat. Pasarile nu mai trebuie sa stea in incaperi intunecate si lipsite de aer, ci se pot bucura de natura zi de zi.

Chiar daca poate parea un lucru banal, alegerea unei voliere potrivite iti poate da unele batai de cap, ceea ce inseamna ca trebuie sa tii cont de anumite considerente atunci cand te hotarasti sa cumperi una.

Cauta sa acoperi toate cele 5 criterii de mai jos si vei vedea ca ai facut alegerea perfecta pentru pasarile tale:

Hotaraste unde vrei sa amplasezi voliera

Daca tot te gandesti sa cumperi o voliera, cel mai bine ar fi sa o amplasezi afara. Aceasta poate fi montata si in interior, dar pasarile vor fi mai fericite afara si se vor simti mai in largul lor. Incearca sa gasesti o zona in curte pe care nu prea o folosesti, dar in care sa nu fie prea mare zgomot. Agitatia le poate face galagioase, lucru pe care nu si-l doreste nimeni.

Alege dimensiunea potrivita

Indiferent ca vorbim de un papagal sau de o pasare mai mare, cusca pentru pasarea ta trebuie sa fie pe masura ei. Incearca sa cauti cea mai mare cusca deoarece pasarea va avea mai mult loc pentru miscare si va sta relaxata. De exemplu, voliera de la romnets.ro poate fi modificata dupa bunul plac si dupa marimea pasarilor pe care vrei sa le ocrotesti.

Acorda atentie formei pe care o are voliera

Conform specialistilor, se pare ca volierele rotunde pot afecta sanatatea mintala a pasarilor, motiv pentru care este indicat sa cauti o voliera patrata sau orice forma contine colturi. Chiar daca te poate atrage mai mult o cusca rotunda, trebuie sa tii cont ca este pentru pasarea ta si ei trebuie sa ii fie confortabila.

Alege o culoare placuta

Desi poate parea un aspect de ignorat, culoarea volierei este importanta. Alege o culoare deschisa, Cum ar fi alb sau diverse nuante de verde, albastru deschis sau galben. Culorile inchise nu vor face decat sa intristeze pasarile si sa le faca sa se simta captive.

Alege o voliera de calitata, lucrata cu grija

In momentul in care alegi sa cumperi o voliera, gandeste-te bine la calitatea acesteia si la grija cu care a fost confectionata. Fii atent la detalii si finisaje, dar si la materialul din care este realizata. Cauta ca voliera sa nu aiba colturi ascutite in interior, pentru ca pasarea sa nu se loveasca si sa fie rezistenta in timp. Calitatea volierei este importanta si pentru ca protejeaza pasarile de pradatori, cum ar fi caini sau pisici, dar si alte pasari care le pot face rau.

Investitia intr-o voliera nu este ceva superficial, ci trebuie sa o alegi cu grija si sa te gandesti la nevoile pasarilor. Poti pune si doua pasari in aceeasi cusca, daca vorbim de pasari mici, cum ar fi canarii, care de obicei au o pereche. Incearca sa le umpli spatiul liber din cusca cu diverse obiecte, cum ar fi oglinzi sau jucarii, cu care acestea sa isi faca de lucru, chiar si pentru putin timp. Indiferent de pasarea pe care o ai, voliera ei trebuie sa fie potrivita nevoilor pe care le are.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!