in Constructii
Izolatia este un aspect pe care constructorii il iau in calcul din start, atunci cand ridica o cladire de la 0, si il recomanda beneficiarilor atunci cand sunt solicitati pentru lucrari de reparatii sau restaurare a cladirilor mai vechi, cu pereti neizolati. Solutiile de izolare sunt specifice fiecarui perete in parte, important este sa nu ramai cu nicio latura descoperita, deoarece pe acolo se va pierde eficienta energetica.
Alegerea materialelor de calitate si angajarea unei echipe de profesionisti pentru aceasta etapa de construire este un aspect foarte important pentru obtinerea randamentului asteptat. Perioada dinaintea sezonului rece este un bun moment pentru izolarea casei, iar investitia facuta va fi recuperata prin facturile mai mici la utilitati. Daca nu dispui de intreaga suma necesara acestui proiect, poti apela la un credit rapid online oferit de https://creditprime.ro/.
Un perete neizolat nu reuseste sa retina in interior caldura transmisa de radiatoare, calorifere sau sobe. Pierderile de energie pun presiune pe centrala termica, expusa la suprasolicitare. Izolarea peretilor se poate realiza atat din interior, cat si din exterior. Plafonul, mansarda si podul sunt foarte importante din acest punct de vedere, deoarece caldura degajata de calorifere se ridica spre nivelul superior. Daca nu intalneste o bariera termica, mare parte se va pierde, chiar si in conditiile in care peretii exteriori sunt bine anvelopati. Usile si ferestrele sunt, de asemenea, locuri prin care coeficientul de caldura poate avea de suferit. Montarea unei tamplarii confectionata din materiale de calitate, cu eficienta termica dovedita, ajuta la mentinerea ambientului placut in interior.
Intr-o casa care nu are pierderi termice, termostatul centralei porneste mult mai rar. Acest lucru inseamna o economie considerabila la facturile lunare de energie. Asadar, investitia in materiale de constructie eficiente din punct de vedere termic se amortizeaza in timp prin costurile mult mai mici de intretinere a casei.
O lucrare de anvelopare termica a casei bine executata, cu materiale de calitate, contribuie la sporirea rezistentei cladirii. In primul rand, peretii prin care se pierde caldura sunt expusi igrasiei, mucegaiului si altor daunatori ce pot ajunge sa le afecteze rezistenta in timp. In cazul unei constructii, apa infiltrata poate produce cele mai mari pagube. Daca zidurile exterioare sunt bine izolate, apa din exterior nu mai patrunde prin tencuiala, iar barierele de vapori din interior produc un efect de anticondens. Prin aplicarea unor straturi superioare la interior sau exterior, zidurile casei cresc in volum si durabilitate.
Izolarea interioara si exterioara a cladirii ii ofera acesteia un nou aspect. La interior, poti remedia eventualele imperfectiuni ale peretilor, in timp ce la exterior vei obtine o fatada noua si uniforma, cu stratul superior in orice culoare alegi. Pentru baie, bucatarie si garaj exista solutii de hidroizolatie ce pot fi combinate cu cele mai diverse stiluri de finisaje.
Aceste investitii nu sunt doar pentru confortul, ci si pentru sanatatea ta si a familiei tale. O casa izolata eficient elimina riscul aparitiei bacteriilor favorizate de mucegai, igrasie sau acarieni. Totodata, diferentele de temperatura din anumite zone ale casei sau chiar ale aceleiasi camere pot fi resimtite din plin de corpul uman. Umiditatea este un alt dusman al sanatatii, in special pentru copii, deoarece poate provoca afectiuni pulmonare. Intr-o cladire izolata termic, temperatura este in mare parte aceeasi, oriunde te-ai afla.
Intre o casa izolata complet in dreptul peretilor, ferestrelor, plafonului, acoperisului si podelei, si una neizolata, diferentele de confort si de cheltuieli aferente utilitatilor sunt evidente in favoarea primeia. Daca nu esti specialist in domeniu, apeleaza la oameni cu expertiza atat pentru achizitia materialelor potrivite, cat si pentru instalarea acestora in casa ta.