Covorul de la intrare e cartea ta de vizita. Iata cum sa-l alegi pe cel mai potrivit

in Recomandari

Alegerea covorasului de la intrare este o misiune importanta, deoarece acesta poate influenta parerea celorlalti despre casa ta. De multe ori, covorasul de la intrare le da oaspetilor un indiciu despre personalitatea ta sau despre decorul locuintei, asa ca, de ce nu profiti de ocazie ca sa faci o impresie buna de la prima vedere?

Alegere covor intrare

Vivre

Desi exista o gama variata de modele si marimi, cel mai bine ar fi sa alegi un covoras care sa se potriveasca gusturilor tale. Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pe care le poti lua in calcul cand alegi covorasul de intrare.

Alege marimea potrivita

Daca te afli in cautarea unui covoras pentru intrare, iti recomandam sa faci cateva masuratori inainte, pentru a nu avea parte de surprize. S-ar putea ca un covoras prea mic sa para minuscul in fata unei usi prea mari. Iar acelasi lucru este valabil si in cazul unei intrari prea inguste, unde nu s-ar potrivi deloc un covor prea mare.

Acum poti sa gasesti o multime de modele de covorase de intrare, in diferite forme si marimi, asa ca nu va fi o problema sa il gasesti pe cel potrivit.

Verifica spatiul dintre usa si podea

S-ar putea ca un covor prea pufos sau prea gros sa iti blocheze intrarea in casa, asa ca cel mai bine ar fi sa verifici inainte cat spatiu exista intre usa si podea. Chiar daca un covoras pufos ar fi mai confortabil, cu timpul, acesta se va deteriora mult mai repede, din cauza prafului si gunoiului care intra in casa de fiecare data cand deschizi usa.

In plus, trebuie sa iei in calcul si faptul ca usa se va lovi mereu de covoras, iar prin frecare repetata, acesta se va murdari rapid. De aceea, iti recomandam sa lasi un spatiu suficient de mare intre covoras si usa, pentru a evita toate aceste probleme.

Alege un covoras usor de curatat

Atunci cand iti alegi covorasul de la intrare, trebuie sa te gandesti si cat de usor iti va fi sa il cureti. Daca vei opta pentru unul alb, te vei putea bucura de el pentru o zi sau doua, pentru ca praful se va depune rapid, iar covorasul tau va deveni gri. Gandeste-te si la perioadele cu zapada, noroi sau ploaie, pentru ca toti acesti factori iti vor deteriora covorul de la intrare. In plus, trebuie sa tii cont si de materialul din care este realizat, cel mai bine ar fi sa eviti covorasele cu fire lungi si sa optezi pentru unele din fibre sintetice.

Alege un covoras cu model

In general, covorasele cu modele sunt mult mai practice, deoarece ascund mai bine murdaria si le poti folosi pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, aceste tipuri de covorase au un aspect interesant si din punct de vedere vizual. Modelele lor nu au doar un scop estetic, ci si unul functional, deoarece aceste covorase sunt mult mai rezistente la murdarie si la pete decat cele monocrome.

Opteaza pentru un covoras in ton cu personalitatea ta

Chiar daca este necesar alegi un covoras cat mai rezistent, asta nu inseamna ca va trebui sa iti ignori preferintele. Poti opta pentru un covoras cu modele florale, geometrice sau abstracte, pentru un covoras cu mesaje haioase sau inspirationale, ori pentru unul simplu si elegant.

Inspira-te din sfaturile de mai sus si alege un covoras pentru intrarea in casa care se potriveasca personalitatii tale, configuratiei spatiului si usurintei cu care poate fi curatat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!