Cum alegi cea mai buna baterie de bucatarie

in Recomandari

Bucataria reprezinta spatiul in care iti petreci cel mai mult timp din intreaga locuinta. Aici iti iei micul dejun, iti bei cafeaua, te pregatesti pentru o noua zi si inchei seara cu o cina gatita in casa.

Din acest motiv, bucataria trebuie sa fie atat un loc cat mai confortabil si functional, cat si un spatiu placut ca design interior.

Cea mai buna baterie de bucatarie

Sursa foto

Cand vine vorba despre chiuveta din bucatarie, alegerea ei, precum si a bateriei, este destul de dificila. Pe piata exista zeci de modele de robineti, ce variaza in functie de materiale, dimensiuni, culori si performanta.

Daca vrei sa alegi cea mai buna baterie pentru chiuveta din bucatarie, iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile.

1. Alegerea materialelor

Materialul este, poate, cel mai important aspect cand vine vorba de alegerea bateriei. Toate bateriile de bucatarie de calitate sunt fabricate din alama sanitara, insa ai la dispozitie numeroase variante de finisaje, care te ajuta sa obtii un decor pe gustul tau: inox, granit, bronz, cupru sau crom.

Gama cromatica este, la randul ei, foarte variata. Poti completa amenajarea bucatariei cu un model extravagant de baterie, in culori inedite, precum albastru, auriu, portocaliu sau chiar roz.

2. Alegerea tipului de montare

Odata ce ti-ai facut o idee clara despre materialul din care este fabricata, este timpul sa te gandesti la montarea bateriei. In aceasta privinta, ai la dispozitie trei variante:

  • Montare pe chiuveta
  • Montare pe blat
  • Montare pe perete (o varianta mai putin populara)

3. Alegerea designului

Cand vorbim despre baterii pentru chiuveta, intervin o multime de factori secundari. Inaltimea robinetului, modul de deschidere si de inchidere (prin apasare sau pe baza de senzor) si functiile suplimentare sunt doar cateva dintre ele.

De aceea, este esential sa te raportezi la propria bucatarie si la propriile tale nevoi. De exemplu, daca o ai chiuveta cu doua cuve, este indicat sa cumperi o baterie cu dus extractibil, care poate fi montata pe centru si poate fi folosit cu usurinta atat in cuva stanga, cat si in cuva dreapta.

Inaltimea bateriei

In cazul in care chiuveta este tip bol adanc, o baterie inalta este o idee buna. In schimb, in cazul in care cuva este destul de mica, o baterie supradimensionata nu va fi potrivita ca aspect, dar nici functionala. Aceasta va stropi chiuveta si spatiul din jur cu apa de fiecare data.

Finisajul bateriei

La acest capitol, alegerea tine de gusturile fiecaruia. Daca vrei o baterie sclipitoare si imaculata, opteaza pentru o baterie cromata. Pentru a evita petele, poti alege un inox tratat cu o pelicula care tine urmele de apa la distanta.

Pentru o bucatarie sofisticata, alege baterii negre si mate sau, dimpotriva, mergi pe varianta bronzului.

Daca nu stii exact ce sa alegi, vezi aici ofertele la baterii de bucatarie si inspira-te din variantele disponibile. Cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau.

Orice baterie ai alege, nu uita sa te raportezi intotdeauna la nevoile tale si la celelalte obiecte din bucatarie. Astfel, vei obtine un aspect final unitar si un stil coerent.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!