Cum se realizeaza o bucatarie moderna minimalista: idei pentru a te lasa inspirat

in Decoratiuni

Stilul minimalist este acela care depaseste canoanele simple ale designului de interior si se indreapta mai mult catre o modalitate reala de a intelege viata de zi cu zi.

Bucatariile moderne concepute cu ajutorul acestui stil sunt orientate spre functionalitate maxima, dar mai presus de toate, ele sunt concepute pentru a satisface simturile, in special cel tactil si vizual, datorita formelor curate, bine ingrijite si materialelor de calitate.

Exista cateva reguli care trebuie respectate, ce depasesc discursul simplu al designului. Acestea sunt aspectele care trebuie luate in considerare pentru a obtine si a exploata intregul potential al stilului minimalist in bucatarie.

Asasar, aveti in vedere ca un mediu minimalist are nevoie de spatiu si libertate de miscare, ca este luminos si poate valorifica lumina, ca este practic si functional si ca transmite o idee concreta a ordinii si modernitatii.

Bucatariile moderneminimaliste nu sunt reprezentate doar in culori deschise sau intunecate, albe sau negre. Chiar si culorile au o mare importanta si adeseori valorifica foarte mult stilul de design.

Bucatariile minimaliste: spatii moderne extrem de rationale

In designul bucatariei minimaliste, cele mai recente tendinte sunt orientate spre alegerea unui stil liniar si esential, in vederea unei amenajari aparent minimalista, dar extrem de versatila datorita potentialului sau multiplu de utilizare. O bucatarie minimalista se dovedeste a fi neasteptat de eclectica si multifunctionala, deoarece este echipata astfel incat sa ofere maximul de confort si depozitare, in ciuda faptului ca este alcatuita din cateva elemente simple. Acest lucru se realizeaza daca diferitele elemente componibile sunt bine integrate si interconectate, intr-o adaptabilitate evolutiva si rationala a vietii.

Bucatarie moderna minimalista

In imaginea de mai sus este prezentata o bucatarie delicata, realizata din sticla, pentru a evidentia formele, luminozitatea materialelor si, mai presus de toate, spatiul si stralucirea mediului. Toate acestea permit crearea unui ambient plin de viata, proaspat si primitor. Cea mai buna alegere pentru cei care iubesc sa traiasca cu stil, dar fara a renunta la dinamism.

Bucatarie moderna minimalista

Minimal inseamna si eleganta. Un stil care face din esential punctul sau forte, nu poate fi decat plin de eleganta si sofisticat.

In aceasta bucatarie, trasaturile distinctive mentionate sunt clar vizibile si apreciabile. Aici s-a dezvoltat un concept care se adreseaza mai mult unui sentiment de rafinament, de valoare, obtinut datorita utilizarii celor 2 culori de baza - alb si negru, a caror alaturare creaza contraste placute care dau un sentiment de autenticitate -, in combinatie cu lemnul masiv de ulm, prelucrat manual.

Designul este tipic pentru o bucatarie cu insula, asadar foloseste insula centrala in care sunt integrate plita, hota si chiuveta, iar restul bucatariei se dezvolta pe peretele din spate, cu usi retractabile, ce beneficiaza deo organizare interioara ce are ca unic scop optimizarea: blat extractibil pentru spatiu de lucru suplimentar si micile electrocasnice, cuptor, frigidere.

Eleganta minimalismului

Deoarece bucataria este unul dintre mediile cele mai haotice pentru excelenta, mentinerea unui aspect minimalist este intr-adevar o arta, precum si o provocare.

Pe suprafetele de lucru se aduna aparate mici, tacamuri, vase, accesorii si multe alte obiecte care complica curatenia si ordinea vizuala. O bucatarie moderna minimalista alege sa fie mai putin confuza.

Se folosesc putine culori, uneori doar alb, alteori negru complet: foarte putine elemente vizibile de mobilier, coloane cu usi retractabile sau chiar si fara coloane sau corpuri suspendate.

Astazi bucataria perfecta este redusa la esential

Arhitectul care proiecteaza mobilierul de bucatarie modern nu face decat sa ajusteze nevoile clientilor si sa le ordoneze rational. Coloanele de camara si corpurile suspendate devin tot mai complexe si mai organizate in interior. Din ce in ce mai des, ele sunt incastrate, incluse in nise facute la comanda.

Nu mai exista spatiu pentru culori necorespunzatoare, dimpotriva, se recomanda alegerea unor culori monocromatice, deoarece reprezinta cel mai bine contemporanul, dar care apoi pot fi imbogatite cu elemente independente, accente de lumini sau combinatii de mese si scaune.

Cum se amenajeaza o bucatarie moderna? Folosind noile materiale tehnologice.

O bucatarie spectaculoasa cu materiale noi

Nu mai exista doar lemn sau MDF lacuit. Bucataria redescopera materialele noi (clasice) cum ar marmura, cimentul, rasina. Chiar si lemnul texturat in diferite finisaje este o alegere contemporana imprumutata din trecut. La acestea se adauga materiale tehnologice cum este FENIX-ul - un material nanotehnologic regenerabil, mat si placut la atingere -, sticla sau HPL-ul de noua generatie, extrem de rezistent, disponibil in diferite texturi si finisaje ce reproduc piatra naturala.

In prezent, gatitul este tot mai mult experimentare si mai putin conformism. Bucataria, de fapt, nu este doar un loc de munca, ci este, de asemenea, un mediu adecvat pentru viata sociala, familiala si convivialitate, in special astazi, cand acordam o mare valoare produselor alimentare si pregatirii acestora.

Diferitele emisiunitelevizate MasterChef ne-au schimbat perceptia asupra bucatariei.Gatitul de astazi este un act care trebuie sa fie facut "la vedere", cu oaspetii prezenti si in acelasi timp participanti la prepararea felurilor de mancare.

Invitatia la pranz sau la cina este din ce in ce mai mult un spectacol, in care a fi impreuna este o placere si un moment extraordinar. O bucatarie mare este o bucatarie de perspectiva.

Lumina este cu siguranta un material nou.Un design spectaculos nu poate fi prevazut fara un design corect de iluminare.

Atentia la detalii

O bucatarie demna de acest nume este cea proiectata in cel mai mic detaliu, urmand noile tehnologii si progresul tehnic.

Astazi, chiuvetele au devenit una cu blatul de lucru. Chiar si plita poate fi perfect integrata in blatul de lucru. Hotele sunt integrate oriunde: in blat, in tavan, cu motor extern pentru a fi mai silentioase, iar bucataria devine controlata de la distanta.

Nu exista nicio limita a tehnologiei, depinde doar de sensibilitatea persoanei care o cumpara.

Bucataria minimalista se adreseaza persoanelor sofisticate,carora le place sa se evidentieze si demonstreaza pasiune si practicitate in fiecare zi.

Va asteptam la showroom sa descoperiti cele mai noi materiale pentru mobilierul de bucatarie si sa discutam despre proiectarea bucatariei voastre in stil modern minimalist.

Showroom myKitchen | Bucatarii cu personalitate

Bd. Ferdinand I nr. 70 | info@mykitchen.ro | 0749 032 522

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!