Ce produse folosim la o lipire eficienta a lemnului? Oferta adeziv lemn pret avantajos

in Ghid Practic Casa

Piesele din lemn au inca o priza foarte puternica la public, remarcandu-se prin naturalete si prin rezistenta. Totusi, pentru ca o piesa de lemn sa reziste in timp, toate procesele din jurul fabricarii si finisarii trebuie sa fie respectate, mai ales prin consultarea atenta a unei oferte adeziv lemn pret si a unor lacuri care il protejeaza in timp.

Adezivi lemn

Lemnul este unul dintre cele mai frumoase materiale, deoarece aduce un strop de natura in orice loc in care acesta se gaseste. In plus, lemnul este un material echilibrat, fiind suficient de solid pentru a putea fi folosit in constructii, insa suficient de moale pentru a putea bate cuie, a insuruba alte piese in el si pentru a-i da forma dorita.

Ce tip de adeziv folosim?

Inainte sa incepem constructii si proiecte care utilizeaza lemnul, trebuie sa acordam atentie tipului de adeziv folosit. Lemnului i se adreseaza niste adezivi speciali, care ii ofera o lipire de calitate dar nu afecteaza integritatea texturii. Atunci cand alegem adezivul pentru lemn, trebuie sa stim 3 lucruri:
  • Daca vrem ca lipirea sa fie una permanenta sau temporara;
  • Daca lipim doua suprafete din acelasi material sau nu;
  • Daca lemnul lipit va sta in interiorul casei sau in exterior.
Cand consultam ofertele de adeziv lemn pret, vom observa ca exista mai multe tipuri pe piata. Acestia pot sa difere in functie de rezistenta, flexibilitate si chiar toxicitate, insa cel mai important lucru este sa ne asiguram ca adezivul ales este destinat lemnului, si nu altor materiale. Folosirea produselor gresite poate crea o lipire de proasta calitate si poate afecta lemnul. Exista doua tipuri principale de adezivi pentru lemn, dupa cum urmeaza:

1. Adezivi PVAc

  • produc o lipire rezistenta, permanenta si flexibila;
  • nu prezinta riscuri toxice la aplicare;
  • pot fi folosite in multe tipuri de lucrari ce contin lemn, insa se comporta cel mai bine la lipire lemn-pe-lemn;
  • are variante care se potrivesc atat pentru interior, cat si pentru exterior;
  • inlaturarea excesului trebuie sa se faca cat timp adezivul este inca ud, producand altfel o lipire permanenta, greu de inversat.

2. Adezivi poliuretanici

  • sunt excelenti pentru suprafete mai brute de lemn;
  • se activeaza la umezeala din aer si se comporta bine in astfel de medii;
  • nu usuca lemnul;
  • aplicarea trebuie realizata cu atentie si cu asigurarea unei ventilatii corespunzatoare;
  • poate fi inlaturat cu solutii pe baza de solventi.
La constructia, prelucrarea si finisarea materialelor si pieselor din lemn, atat lemnul, tehnica, cat si lacurile si adezivii folositi au un rol important. Un lemn bun isi poate foarte rapid pierde aspectul si durabilitatea daca nu este lacuit cu produse de calitate, iar adezivii folositi la imbinari ofera rezistenta. Produsele folosite la astfel de procedee trebuie cumparate din magazine specializate, de unde avem garantia ca putem intra in posesia unor produse moderne, sigure si testate de specialisti.

Klebrom va invita sa descoperiti o oferta adeziv lemn pret avantajos

Fie ca sunteti in cautarea unui adeziv poliureatanic, PVA sau de orice alt tip, Klebrom este magazinul numarul 1 pentru lacuri, adezivi si folii folosite in proiectele de calitate. Magazinul are o oferta diversa de adezivi la preturi avantajoase, pornind de la adezivi pentru industria lemnului si ajungand la adezivi pentru profile PVC sau industria auto. Klebrom va ofera asistenta tehnica la numerele de telefon 0268/ 411 367 si 0726/ 159 136 ori de cate ori aveti nevoie, iar comenzile se pot face foarte usor utilizand formularul de aici la sectiunea "Comanda".

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!