Ce este si cum functioneaza un compresor?

in Ghid Practic Casa

Un compresor de aer este un echipament care functioneaza pe baza tehnologiei de comprimare a aerului. Un astfel de dispozitiv actioneaza numeroase unelte pneumatice, precum: pistoale pneumatice de insurubat, pentru nituri, pentru aplicat silicon, chei pneumatice, surubelnite, bormasini, polizoare, slefuitoare, daltuitor, fierastrau, gravor, pile si multe altele.

Compresoare

Principalul avantaj este acela ca un compresor poate fi folosit si in activitati din spatiul proxim al propriei case sau locuinte pentru diferite simple sarcini, precum umflarea anvelopelor.

Totodata, compresoarele sunt utilizate la scara industriala in special in domeniul constructiilor pentru lucrari grele. In functie de scopul sarcinii de lucru, poti alege tipul de compresor pe care urmeaza sa il utilizezi. Astfel, exista diferite modele de compresoare, printre care:

  • Compresoare cu piston;
  • Compresoare cu surub;
  • Compresoare silentioase;
  • Compresoare medicale;
  • Compresoare cu presiune ridicata.

Datorita numarului mare de aplicatii, compresoare sunt disponibile in diferite dimensiuni si au diferite capacitati.

Cum functioneaza un compresor?

In general, un compresor este compus din doua parti principale: piston si cilindru. Motorul compresorului este alimentat la electricitate sau cu benzina si forteaza aerul in rezervorul de stocare, astfel presurizandu-l.

Alimentarea continua a pistonului forteaza mai mult aer in rezervor. Aceasta operatiune mareste presiunea din interiorul cilindrului. Odata ce presiunea atinge punctul maxim pentru unitatea speciala, compresorul nu mai functioneaza.

Astfel, un compresor poate fi utilizat pentru o anumita perioada de timp pana cand presiunea din rezervor este redusa la un grad optim de functionare. Astfel, aparatul trebuie alimentat din nou pentru a comprima mai mult aer si pentru a spori presiunea acestuia.

Sarcinile grele necesita utilizarea unui compresor de aer cu doua pistoane. Compresorul in doua trepte are un piston care comprima aerul si il impinge intr-o supapa catre cel de-al doilea piston care comprima aerul inainte de a-l livra in rezervor.

Principalul beneficiu al unui astfel de compresor de aer mult, mai puternic decat cel cu un singur piston, este acela ca poate rula, in acelasi timp, mai multe unelte sau instrumente diferite.

Cine poate folosi un compresor?

Pentru oricine care are un atelier, indiferent daca este utilizator profesionist sau amator, un compresor este un echipament de nepretuit. In general, uneltele pneumatice sunt incredibil de folositoare.

Actionand pe baza aerului comprimat, in locul unui motor electric, sculele pneumatice sunt mult mai compacte si mai usoare decat omologii lor electrici. In plus, uneltele pneumatice sunt mult mai durabile in comparatie cu cele electrice.

Durata de functionare a unui motor este limitata, iar un instrument pneumatic care utilizeaza tehnologie de ultima generatie si este intretinut corespunzator depaseste in performanta orice alta unealta electrica. Mai multe informatii despre produsele din gama pneumaticii poti accesa aici.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Scaune birou, scaune bar

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2259,99 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!