Seminte trifoi: alege-le pe cele mai bune pentru un gazon de exceptie!

in Ghid Practic Gradina

Pentru cei care locuiesc la casa, amenajarea curtii este o adevarata provocare, pentru ca ea trebuie sa puna in valoare spatiul si sa creeze o zona de relaxare. De aceea, pe tot parcursul anului, proprietarii de case se transforma in mici "gradinari", cautand cele mai bune solutii de amenajare si de ingrijire si lucrand cu pasiune sa-si puna in practica ideile creative. "Ce tip de gazon aleg?" este una dintre intrebarile cele mai frecvente.

Seminte trifoi pentru gazon

Surprinzator, raspunsul vine cu o alternativa practica si economica: trifoiul. Afla mai multe despre ce seminte trifoi poti achizitiona, astfel incat gradina ta rezidentiala sa fie una inspirata din reviste.

Seminte trifoi: o alternativa practica si economica la gazon

Intretinerea gazonului este un proces complex. Pentru a-l mentine sanatos exista un set lung de reguli, cum ar fi aceea ca nu trebuie sa il tunzi prea des, nici prea scurt, nici prea rar. Gazonul nu face fata secetei, si mai ales traficului intens (atentie daca ai animale!), udarea, aerarea, tavalugirea, fertilizarea, fiind procese esentiale pe care trebuie sa le realizezi neaparat, daca iti doresti un aspect sanatos al gazonului.

Astfel, a aparut o alternativa mai practica, mai simpla, cu reguli mai usoare de intretinere, prin semnite trifoi. Comparativ cu gazonul, trifoiul este rezistent la seceta si la traficul intens (inclusiv daca ai un catel!). Vestea buna este ca poti planta usor seminte trifoi, iar procesul de crestere va fi unul mai lent, decat in cazul gazonului. Cu alte cuvinte, va trebui sa il tunzi abia la fiecare 4-6 saptamani, deci dupa mai mult de o luna. Procesul de udare si de aplicare a ingrasamantului se va face, de asemenea, mai rar decat la gazon.

Alege seminte trifoi de culoare alba si peluza ta va avea un aspect infloritor

Prima intrebare pe care ti-o vei pune atunci cand mergi sa cumperi seminte trifoi pentru peluza ta, va fi aceasta: alb sau rosu? Pentru a-ti usura raspunsul, iti spunem doar atat:

  • prin seminte trifoi alb, vei avea un trifoi perfect adaptat la clima caracteristica tarii noastre;
  • prin plantarea de seminte trifoi alb, te vei asigura ca trifoiul este rezistent la soare si la seceta;
  • prin alegerea de seminte trifoi alb, vei scapa de procesul de udare al trifoiului din fiecare zi;
  • vei beneficia, la pachet, de florile albe care vor incanta vizual si vor da amploare peluzei.

Gospodarii se vor putea considera norocosi, datorita unui proces simplu de ingrijire, asa ca nu degeaba frunza de trifoi este un simbol al norocului. Un alt merit pe care il are trifoiul este ca va imbogati solul.

Unde gasesti seminte trifoi de calitate si la un pret accesibil

Una dintre cele mai simple greseli pe care le fac proprietarii de case, este aceea de a achizitiona seminte trifoi, fara a se informa in prealabil. Mediul de cumparare este esential, la fel de important ca si alegerea in sine. Vestea buna pentru tine este ca nu trebuie sa iei la pas toate magazinele, ci poti comanda si online.

Unul dintre cele mai cunoscute magazine online este Pesticide-az.ro, recunoscut pentru solutiile optime in materie de ingrijire a gradinilor si a culturilor. La distanta de un click, vei putea comanda aici seminte trifoi.

Echipa de experti Pesticide-az.ro, iti va oferi toate informatiile, pentru ca tu sa te bucuri de rezultatul final.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!