In cautare de cosuri de fum? Cum alegem intre varianta ceramica sau metalica

in Ghid Practic Casa

Fie ca locuim la bloc sau locuim la casa, cu totii dispunem de diverse sisteme de incalzire precum centrale termice, seminee sau sobe, care in ziua de astazi au cosuri de fum moderne si un design care poate sa se imbine perfect cu aspectul casei dumneavoastra.

Cosuri de fum

Traim intr-o lume evoluata, unde ne dorim sa ne folosim de tehnologie si sa ne usuram astfel viata. Sistemele de incalzire electrice sunt usor de montat, insa clasicele variante precum semineele, sobele chiar si centralele termice pot fi de cele mai multe ori o varianta sigura de care oamenii pot beneficia.

Care sunt caracteristicile unor cosuri de fum performante?

Intr-adevar, instalarea acestora necesita mai mult timp si atentie, deoarece acestea vin la pachet cu cosuri de fum care se construiesc odata cu aceste sisteme de incalzire. Acestea au rolul de a ventila noxele, gazele arse si fumul rezultat in urma arderii combustibililor utilizati.

Cosurile de fum pot fi realizate din inox si din ceramica, iar oamenii le pot alege in functie de preferinte, nevoi, dar si de tipul semineelor sau sobelor amplasate.

Cu siguranta nu va doriti sa inhalati fumul sau subtantele degajate de sistemul de incalzire pe care il aveti in casa dumneavoastra, de aceea este bine sa luati in considerare calitatea materialelor din care cosurile sunt realizate.

Performanta este extrem de importanta cand vine vorba de orice sistem de incalzire, fiind recomandat sa investim in produse realizate din materiale durabile, implicit in cazul cosurilor de fum.

Cosuri de fum din otel inoxidabil

Acest material utilizat pentru cosurile de fum este unul preferat de oameni deoarece:

  • nu afecteaza mediul inconjurator fiind reciclabile si rezistente ani de zile;
  • sunt sigure prin faptul ca sunt de incredere in cazul incendiilor;
  • sunt rezistente la soc, astfel ca nu vor crapa;
  • pot oferi un design placut unei locuinte;
  • sunt foarte potrivite din punct de vedere al raportului calitate-pret;
  • au o rezistenta ridicata la umezeala si rugina.

Cosuri de fum din ceramic

Cu toate ca aceste cosuri de fum din ceramica necesita un timp mai indelungat de instalare decat cele din otel inoxidabil, acestea au o serie de alte avantaje:

  • rezistenta foarte mare, fiind realizate din mai multe straturi speciale;
  • au in componenta o placa termoizolatoare;
  • produc mult mai putin condens decat alte variante;
  • acest material face ca gazele de ardere sa se raceasca mai incet, astfel ca vaporii acizi; condensati vor fi mai redusi;
  • fumul este evacuat cu o eficienta maxima.

O companie specializata in constructia de seminee si cosuri de fum va poate ajuta sa va decideti asupra tipului de cor pe care doriti sa il luati in considerare pentru casa dumneavoastra.

Cosuri de fum durabile si seminee de calitate? Iata o solutie eficienta si la indemana

Compania comercializeaza aici cosuri de fum din inox si ceramica pentru diverse sisteme de incalzire, detinand o oferta de peste 20 de astfel de produse de inalta calitate cu certificari germane de performanta.

In plus, Seminee Expert ofera servicii de specialitate in instalarea cosurilor de fum dar si pentru mentenanta acestora. Experienta de peste 10 ani de activitate i-a ajutat sa devina lideri pe piata din Romania.

O alta oferta interesanta a companiei este reprezentata de serviciul de personalizare a cosurilor de fum, atat la interior cat si la exterior, pe care sculptorii si mestesugarii lor o pun la dispozitia dumneavoastra.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!