Criterii in functie de care alegi o masina de gaurit

in Ghid Practic Casa

Nu este necesar sa detii statutul de mester profesionist pentru a utiliza o masina de gaurit. Orice lucru din casa se poate uza de-a lungul timpului, motiv pentru care o astfel de unealta este bine venita in orice gospodarie. De cele mai multe ori, aceasta poate fi utilizata atat pentru aplicatii de gaurire, cat si insurubare, fiind astfel o unealta versatila. Nu putine sunt situatiile in care o putem utiliza pentru a realiza o anumita actvitate intr-un timp scurt, cu un minimum de efort depus: pentru a agata un tablou pe perete, a asambla un nou obiect de mobilier, a repara o usa stricata etc.

Alegere masina de gaurit

Gama variata de masini de gaurit existente pe piata va permite sa le analizati cu mare atentie pe toate, in asa maniera incat sa o alegeti pe cea mai potrivita. Criterii relevante in acest sens sunt puterea exercitata, greutatea si dimensiunile, turatiile, diametrul de gaurire, mandrina, producatorul, accesoriile compatibile etc. Elementele de ergonomie nu trebuie neglijate, intrucat nimic nu este mai placut decat utilizarea unei scule electrice in conditii de maxim confort.

Puterea

Este un factor important in alegerea masinii de gaurit potrivite, intrucat aceasta determina si scopul utilizarii. Spre exemplu, o unealta cu motor de pana la 1000 W va fi ideala pentru utilizarea in gospodarie, in vreme ce puterile mai mari se potrivesc unor activitati mai complexe. Nu este necesar sa investiti intr-o unealta foarte puternica daca nu o utilizati in scop profesional, intrucat suma de bani pe care o veti cheltui nu se va amortiza intr-un timp optim.

Acumulatori vs fir

O intrebare comuna referitoare la alegerea masinii de gaurit potrivita este referitoare la modalitatea de functionare: cu acumulatori sau fir. Masinile cu fir obisnuiesc sa fie mai puternice si de cele mai multe ori dispun de functia de percutie. Pentru utilizarea de tip hobby este potrivita o masina de gaurit cu acumulatori, ce va oferi performantele de care aveti nevoie. Aceasta va putea fi folosita si pentru insurubare, iar daca dispune de inversor de sens, pentru desurubare.

Alegere masina de gaurit

Producatorul

Recomandarea specialistilor este sa optati pentru scule electrice calitative, care sa ofere performante optime in utilizare si sa performeze pentru perioade indelungate. De aceea, consideram ca producatorul reprezinta un alt aspect demn de luat in considerare. Anumiti producatori si-au castigat un renume la nivel international pentru calitatea produselor. Chiar daca pretul lor poate fi mai mare decat cel al unei marci de care nu ati mai auzit, un lucru este cert: acesta se va amortiza in timp.

Mandrina

Cele mai comune tipuri de prindere a burgiului sunt prin intermediul mandrinei si prin prindere cilindrica, denumita si SDS. In functie de activitatile pentru care veti utiliza masina de gaurit veti opta pentru unul dintre cele doua tipuri de prindere. Cele cu mandrina sunt potrivite pentru gaurirea in lemn si metal, in vreme ce prinderea SDS este potrivita pentru gaurirea in beton.

Ergonomia

Este un alt element extrem de important atunci cānd ne raportam la procesul de selectie a unei masini de gaurit. Spre exemplu, manerele suplimentare permit utilizarea uneltei cu manusi, manerele prevazute cu cauciuc impiedica alunecarea, iar sistemele antivibratii amortizeaza nivelul de vibratii resimtite la nivelul mainilor si a incheieturilor. Astfel, ofera experiente placute in utilizare.

Nu va grabiti in alegerea uneltei potrivite pentru dumneavoastra. Analizati cu atentie produsele existente pe piata pentru a alege cea mai buna masina de gaurit potrivita pentru nevoile dumneavoastra specifice.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!