5 modele de lavoare pentru baie - tipuri de montare

in Ghid Practic Casa

Pentru ca baia reprezinta spatiul unde ne realizam igiena corporala, amenajarea ei nu este un aspect de neglijat. Alegerea pieselor de mobilier sanitare potrivite poate contribui la starea noastra de bine, atunci cand ele sunt aranjate cu gust. Mai mult decat o simpla camera a igienei, baia reuseste sa creeze o reflectie a personalitatii tale.

Montare lavoare baie

Sursa foto: Sursa foto

Un element indispensabil, care poate schimba total aspectul si atmosfera unei bai este lavoarul. Piata iti pune la dispozitie o varietate mare de tipuri de lavoare, in functie de spatiul utilizat, tipul de montare si forma.

Cum alegi lavoarul potrivit stilului tau si nevoilor familiei tale? Iata cateva informatii despre cele mai intalnite si practice lavoare de baie.

Top 5 cele mai potrivite lavoare pentru o baie

Fie ca doresti sa-ti amenajezi baia intr-un stil clasic, retro, modern sau minimalist, trebuie sa stii care este cel mai adecvat lavoar de baie pentru tine, astfel incat sa pastrezi linia stilului. Si pentru ca spuneam ca lavoarele difera in functie de modul de montare, gandeste-te daca ti s-ar potrivi mai degraba un lavoar suspendat, cu picior, pe mobilier, pe pardoseala, sau un lavoar pe blat de la Emenatwork.

Lavoar suspendat in perete

Ideale pentru baile cu spatiu redus, acest tip de lavoar se monteaza direct in perete si se potriveste de minune stilului industrial/ minimalist, deoarece economiseste mult spatiu si ofera incaperii o atmosfera aerisita. In cazul in care nu poti ascunde in totalitate tevile, si acest lucru ti se pare inestetic, poti comanda un semipicior din ceramica, pe care sa-l montezi dedesubt.

Montare lavoare baie

Sursa foto: Sursa foto

Lavoar cu picior

Singura diferenta intre lavoarul suspendat si cel cu picior este masca folosita pentru a ascunde tevile de scurgere. In cazul acestuia din urma, "piciorul" este mai lung, mergand pana in podea. Pentru ca alungeste vizual corpul de mobila, acest tip de lavoar se incadreaza mai degraba in stilul clasic, sau chiar retro, daca ai grija sa alegi culorile si modele de picior corespunzatoare.

Lavoar pe pardoseala

Acest tip de lavoar are un montaj nonconformist. Instalatia pleaca direct din podea, ceea ce face ca lavoarul pentru baie sa fie inalt, cu o forma tubulara. Este o alegere buna pentru o baie amenajata in stil minimalist, datorita simplitatii. Le poti gasi sub forma de cilindru sau de paralelipiped; alege raportandu-te la rotunjimea celorlalte corpuri.

Lavoar pe mobilier

Daca iti doresti un design de baie modern, care sa-ti permita sa folosesti cat mai mult spatiu pentru depozitare, atunci lavoarul pe mobilier este ceea ce cauti. Montat pe suprafata unui dulap de baie, te ajuta sa ascunzi cu usurinta produsele de curatat sau cosmeticele. De asemenea, in functie de materialul din care este facut dulapul, lavoarul pe mobilier se poate incadra foarte bine si intr-o baie in stil clasic sau retro.

Montare lavoare baie

Sursa foto: Sursa foto

Lavoar pe blat

Elegante si moderne, lavoarele pe blat reprezinta cea mai estetica, dar si practica alegere. Sunt placute vizual si iti ofera, pe langa spatiul de desfasurare de langa, pe care il poti transforma in masuta ta de toaleta, si spatiu de depozitare, deoarece poti include un dulap sub blat. In acest fel, instalatia este complet mascata si spatiul este folosit eficient. Acest tip de lavoar de baie este din ce in ce mai cautat, astfel ca il poti gasi in mai multe forme (rotund, oval, patrat, dreptunghiular) si marimi, si il poti adapta stilului baii tale.

Montare lavoare baie

Sursa foto: Sursa foto

Ai grija de toate detaliile atunci cand iti amenajezi casa, pentru ca un spatiu amenajat dupa placul tau contribuie la starea ta de bine. Decoreaza-ti baia cu gust si personalitate si fa din ea coltul tau de meditatie!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!