Ce tip de televizor sa cumperi pentru copii?

in Recomandari

Cu siguranta ca atunci cand cumperi televizorul te gandesti la o gramada de factori: calitatea imaginii si a sunetului, marimea ecranului, functiile suplimentare si modul in care aparatul s-ar incadra in locuinta ta. Daca ai si unul sau mai multi copii, decizia devine si mai grea: cum alegi un televizor care sa fie adecvat si pentru cei mici? Afla in continuare ce spun specialistii si cum poti lua cea mai buna decizie de cumparare.

Televizoare copii Altex

Sursa foto: shutterstock.com

Televizorul in camera copilului - atentie la proportii

Inainte de a merge la magazin sau de a cumpara de pe internet, ia in calcul dimensiunile camerei copilului, astfel incat sa te asiguri ca aparatul respecta o distanta de vizionare optima. Nu e cazul sa cumperi cel mai tv, dar nici sa te orientezi catre unul cu diagonal uriasa, care sa strice ochii celui mic. Poti intra pe altex.ro, unde vei gasi oferte de tv-uri ieftine si de calitate, tot acolo avand la dispozitie si specificatiile tehnice, pe care le poti studia in liniste inainte sa iei o decizie.

Daca diagonala este mai mare de 46", adica 117 cm, e bine ca aparatul sa stea la mai mult de trei metri jumatate de locul de unde copilul va viziona programele preferate. Pentru televizoarele de dimenisiuni mai mici, poti regla pozitia la o distanta de 1,5-3 metri. Specialistii spun ca e bine sa cumperi pentru cei mici monitoare LCD, deoarece acestea au o emisie scazuta de raze X si un consum redus de electricitate. Ai grija la locul unde asezi televizorul - gandeste-te ca un copil tinde sa nu acorde multa atentie sigurantei, in special in primii ani de viata.

Astfel, daca televizorul e asezat astfel incat sa poata trage de el sau de fire, risti sa incurajezi accidentarile. Prin urmare, fixeaza-l solid in perete, la o inaltime la care cel mic nu poate ajunge, si nu lasa firele sa duca la o priza usor accesibila la nivelul solului. Tine totusi cont de faptul ca unghiul trebuie sa ii permita copilului sa vada la televizor fara efort si sa stea intr-o pozitie care nu ii solicita gatul si coloana verterbrala.

Cat timp pot petrece copiii in fata televizorului

Evident, totul tine de varsta celui mic, pentru ca dincolo de desene si programe educative, urmarirea posturilor tv de la varste fragede poate duce la probleme precum disfunctii cognitive si greutati in procesul memoriei, dependenta si distantare de lumea reala si de jocurile care se desfasoara in afara ecranului, dar si probleme de vedere. Sub 2 ani ar trebui sa nu iti lasi copilul sa se uite deloc la televizor sau sa ii limitezi pe cat posibil accesul. Odata ce trece de aceasta varsta, poate urmari desene sau emisiuni, insa trebuie sa te asiguri ca exista o limita zilnica in acest sens, care sa se respecte de fiecare data, fara compromisuri.

Nu-l lasa pe cel mic sa controleze telecomanda si posturile, pentru ca nu stii peste ce posturi va da, chiar daca te-ai asigurat ca majoritatea sunt codate. De asemenea, ar fi bine sa te afli si tu in preajma copilului atunci cand se uita la televizor, fiindca daca este cazul sa ii explici ceva ce a vazut pe ecran, o vei face instant, cat efectul este inca proaspat.

Daca ai un copil ceva mai mare sau un adolescent si acesta iubeste sa stea la calculator sau sa se joace pe smart tv cu ajutorul play station-ului, verifica ce jocuri pc isi achizitioneaza sau cumpara-i chiar tu jocuri care sa ii dezvolte imaginatia si spiritul de echipa, fara sa incurajeze violenta. In cazul copiilor mai mici, alege mai bine dvd-uri cu desene sau fa cu atentie selectia programelor de desene pe care acestia le urmaresc, fiindca in ziua de azi exista foarte multe posturi tv care nu difuzeaza continut de calitate pentru copii.

Nu uita regula de aur a relatiei masa-televizor: copilul nu ar trebui lasat sa se uite la tv in momentul in care mananca, fiindca atentia ii va fi cu siguranta distrasa, iar masa nu va avea loc in conditii normale pentru sanatatea celui mic. Din acest motiv, e mai bine sa alegi ca pranzul, cina si micul dejun sa aiba loc in camere unde nu exista televizor sau acesta e stins.

Urmeaza regulile de mai sus si cu siguranta vei avea un copil vesel, sanatos, care si ca adult va deveni un consumator inteligent de televiziune.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!