Casa ecologica care se roteste dupa soare

de Marcel Buciuman in Recomandari

Preocupat de ecologie, arhitectul german Rolf Disch a proiectat si construit o casa ecologica care se roteste dupa soare. Astfel, in zilele insorite de iarna casa isi poate expune spre soare fatada din sticla captand cat mai multa lumina si caldura, in timp ce in zilele caniculare de vara se poate proteja de dogoarea soarelui intorcand spre acesta partea de fatada bine izolata termic.

Casa solara pasiva

Casa nu doar ca se roteste dupa soare ci mai are o serie de elemente care o transforma in visul oricarui proprietar de locuinta: casa pasiva total independenta energetic.

Mai mult chiar, casa produce de cinci pana la sase ori mai multa energei decat consuma, inclusiv pentru actionarea mecanismului care realizeaza rotatia sa, fiind considerata in 1994, anul in care a fost construita, prima casa din lume energetic pozitiva.

Balustradele balcoanelor sunt realizate din tuburi solare vidate, pe acoperis s-a amplasat un sistem fotovoltaic ce se roteste la randul sau independent dupa soare pentru o eficienta maxima, sistemul de ventilatie asigura permanent aer proaspat recuperand insa caldura, s-a realizat un sistem de compostare a rezidurilor menajere, de tratare chimica a apelor reziduale si de captare a apei de ploaie.

Casa solara pasiva

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Atentie a fost acordata nu doar producerii energiei din surse regenerabile ci si conservarii acesteia printr-o cat mai buna izolare termica a casei. Fatada din sticla este realizata din panouri ce contin trei straturi din sticla in timp ce structura de rezistenta a casei a fost construita din lemn stratificat de molid de provenienta locala, reducandu-se astfel si emisiile de carbon generate de transportul materialelor ce intra in componenta casei.

Pe langa propria casa construita in Freiburg im Breisgau, Rolf Disch a mai construit alte doua astfel de case, tot in Germania, la Offenburg (1994) si Hilpolstein (1995).

Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva

Masa lemn masiv stejar, margini neregulate

Masa lemn masiv stejar Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva Casa solara pasiva

Foto: Rolf Disch

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!