Usi pliante - 5 locuri in care poti sa le folosesti

in Recomandari

Usile pliante reprezinta metoda cea mai simpla si rapida de a reamenaja locuinta cu costuri reduse si eforturi minime.

Usi pliante

Sursa foto: Sursa foto

Desi la prima vedere pare greu de crezut, iti spunem ca usile pliante aduc un plus de eleganta si stil in orice locuinta sau in orice cladire in care sunt folosite. Acest tip de usi este recomandat pentru orice casa si pentru orice spatiu, indiferent de dimensiunea lui. In plus, exista mai multe modele de usi care pot fi comandate incat modelul ales sa se potriveasca stilului decorativ deja existent in casa. Mai mult, sunt foarte eficiente in salvarea de spatiu cea ce le ridice in topul preferintelor.

Denumite si usi armonice, usile pliante sunt formate din mai multe panouri care se deschid lateral asemeni unui acordeon. Usile pot fi produse din foarte multe materiale sau combinatii de materiale: lemn, PVC, aluminiu, sticla, cu sau fara cadru. Materialele sunt special prelucrate pentru a rezista la un grad ridicat de utilizare.

Unde poti sa instalezi usile pliante in casa

Ele se potrivesc oriunde: in spalatorii, pentru dulapuri, pentru separarea dressing-ului de living sau pentru impartirea camerelor sau holurilor in doua. Pot fi montate cu usurinta oriunde in casa, la trecerea din bucatarie in living, sau pentru amenajarea unui spatiu relaxant in balcon. Materialul folosit cel mai des este PVC acestea fiind recomandate doar pentru interior.

Pentru terase, gradini si balcon se folosesc usile pliante pentru exterior din profile de aluminiu cu sticla termoizolanta. Avantajul major al acestui sistem este faptul ca se poate imbina interiorul cu exteriorul casei utilizand spatiul la maxim. In plus pot fi vopsite in orice culoare inclusiv imitatii de lemn.

Iata pasii pentru montarea usilor pliante:

  • masoara cotele pe cadrul usii pentru a sti unde trebui sa dai gaurile
  • monteaza clipsurile pentru sinele glisante si contrasine
  • fixeaza sina pe clipsurile premontate
  • fixeaza cele doua contrasine pe clipsurile de montaj si introdu sinele in cele doua aripi ale usii
  • pune manerele de usa si insurubeaza-le strans

Exista modele de usi pliante prevazute cu diverse masuri de siguranta, in functie de preferintele voastre. Incuietoarea cu cheie prezinta avantaje evidente, dar poate creste pretul de achizitie al produsului. In plus este recomandat sa investesti intr-o piesa cu minim doua chei, ca sa ai mereu una de rezerva, in caz ca cealalta s-a ratacit.

Usile pliante prezinta avantaje majore: sunt usor de instalat si mentinut, pot fi folosite in orice loc din casa si te ajuta sa salvezi mult spatiu. Dar la fel de important este si modul de prezentare. Vei gasi o gama variata de modele pe piata si vei putea alege usa care se potriveste cel mai bine, in ceea ce priveste materialul, designul, culoarea, forma si dimensiunea. Fie ca ai o locuinta moderna sau o casuta traditionala, efectul obtinut prin amplasarea usilor pliante este de nerecunoscut.

In ciuda tuturor proprietatilor pozitive ale acestor usi, ele au, de asemenea si dezavantaje. Marele dezavantaj este nivelul scazut de izolare termica si fonica, care limiteaza zona lor de aplicare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!