Renovarea bucatariei: cinci motive pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani

in Decoratiuni

Sfarsitul anului reprezinta o perioada excelenta pentru renovarea bucatariei. De ce? Din doua motive. Primul ar fi ca muncitorii in constructii au mult mai putin de lucru toamna-iarna comparativ cu lunile de primavara si vara, iar al doilea este ca marile magazine au oferte foarte bune la electronice si electrocasnice. Altex, cel mai retailer de electronice si electrocasnice din Romania, deruleaza campania de reduceri de Craciun si are promotii la aproape tot ce iti trebuie intr-o bucatarie moderna - frigider/combina frigorifica, cuptor cu microunde, masina de spalat vase, cuptor electric, plita (electrica sau pe gaz), hota si aragaz traditional.

Renovarea bucatariei

Sursa foto: shutterstock.com

Renovarea bucatariei reprezinta, insa, un proces destul de complicat, care o sa-ti consume foarte multe resurse de timp si financiare. Prin urmare, inainte sa te apuci de un asemenea proiect, ar fi bine sa te pregatesti, emotional si financiar, pentru tot ceea ce inseamna renovarea bucatariei tale. Iar o pregatire corecta din punct de vedere financiar nu presupune doar sa ai banii necesari pentru renovarea bucatariei, ci si sa nu cheltui mai mult decat iti propui.

Afla cinci motive pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani pentru renovarea bucatariei.

Primul motiv pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani pentru renovarea bucatariei: un plan de bataie facut gresit

Cel mai important lucru pe care poti sa-l faci daca nu vrei sa depasesti bugetul alocat pentru renovarea bucatariei este sa-ti intocmesti un plan detaliat. Asigura-te ca iei in calcul ce electrocasnice, sisteme de iluminat si corpuri de mobilier ti-ar dori in bucatarie. Ca sa iti dai seama ce electrocasnice, sisteme de iluminat, corpuri si alte obiecte/sisteme/finisaje iti doresti in "noua" ta bucatarie, raspunde-ti la cateva intrebari, cum ar fi "Vreau o hota telescopica sau una traditionala?", "Sa-mi cumpar un cuptor cu microunde incorporabil sau unul clasic?" si "Sa-mi fac mobila pe comanda, ca sa-mi pot lua electrocasnice incorporabile?".

Dupa ce stabilesti ce vrei, analizeaza daca toate obiectele respective o sa arate bine impreuna. Gandeste-te, de asemenea, ce finisaje ti-ar placea sa existe pe podele si pe pereti. In plus, nu neglija nici instalatiile sanitare si nici costurile cu muncitorii care iti vor renova bucataria. Ca sa afli costurile exacte cu manopera, precum si pe cele ale materialelor de constructii, mobilierului, electrocasnicelor si corpurilor de iluminat, viziteaza cat mai multe magazine online si offline si, totodata, discuta cu cunoscuti de-ai tai care si-au renovat de curand bucatariile. Pentru realizarea unui plan solid, o sa fie nevoie si sa contactezi cativa meseriasi si furnizori de mobilier si sa-i rogi sa-ti trimita cateva oferte, care sa tina cont de ceea ce iti doresti tu de la renovarea bucatariei.

Al doilea motiv pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani pentru renovarea bucatariei: alegi mobila la comanda

Te-ai hotarat ca vrei sa-ti faci mobila pe comanda in bucatarie? In plus, ai ajuns la concluzia ca este obligatoriu ca fetele (fronturile) corpurilor de mobilier sa fie realizate din MDF vopsit? In plus, fetele corpurilor de mobilier o sa aiba niste finisaje deosebite si o sa fie prevazute cu manere elegante? Daca asa stau lucrurile, te asiguram ca o asemenea mobila de bucatarie nu o sa fie deloc ieftina. Pentru un pret cat mai mic, opteaza pentru MDF infoliat in loc de MDF vopsit, renunta la finisaje si alege niste manere simple.

Al treilea motiv pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani pentru renovarea bucatariei: vrei sa integrezi elemente sofisticate in corpurile de mobilier

Cheltuielile cu renovarea bucatariei pot sa creasca foarte mult daca alegi ca, in corpurile de mobila, sa integrezi niste elemente sofisticate. Iata cateva exemple de elemente sofisticate: un corp de mobilier special pentru vinuri, un bar, un suport pentru cutite (integrat intr-un sertar) si un lift, prin care sa ajungi la anumite obiecte aflate la o inaltime mult prea mare.

Al patrulea motiv pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani pentru renovarea bucatariei: cumperi electrocasnice prea scumpe

In functie de electrocasnicele pe care le alegi, costurile cu bucataria ta pot sa "sara" in aer. Din fericire, oferta de electrocasnice din magazinele de profil este variata, asa ca poti sa gasesti oferte excelente, mai ales in campaniile de Craciun. Important este sa cumperi inteligent. Sa cumperi inteligent poate insemna si sa iei mai putin putine electrocasnice, insa de calitate. De exemplu, nu merita sa investesti intr-o masina de spalat vase, in cazul in care nu o sa ai nevoie de ea, asa ca mai bine bagi mai multi bani intr-un frigider, daca un astfel de obiect este indispensabil pentru tine.

Al cincilea motiv pentru care s-ar putea sa dai prea multi bani pentru renovarea bucatariei: cheltuielile neprevazute

Din pacate, este foarte posibil sa apara cheltuieli neprevazute, in special daca locuiesti intr-o casa veche, in care bucataria nu a mai fost renovata de mult timp. Ca sa fii acoperit (sau acoperita) in eventualitatea aparitiei unor probleme imprevizibile, cuprinde in bugetul tau pentru renovare si o suma de bani pentru asa ceva.

Sursa: ALTEX

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!