3 stiluri de amenajare pentru baia mica din casa

in Decoratiuni

De regula, baile din apartamente sunt spatiile cu dimensiuni reduse care trebuie mobilate si utilate astfel incat sa fie cat mai practice si functionale. Si pentru ca baie este locul care trebuie sa exprime confort si eleganta, iti propunem trei stiluri de amenajarea care te vor ajuta sa acoperi nevoile tuturor membrilor familiei.

Amenajare baie mica

Sursa foto

Amenajarea unei baii mici poate fi o provocare avand in vedere toate aspectele pe care trebuie sa le iei in calcul. Spatiul este mic si ai crede ca nu ai loc de toate obiectele sanitare ori alte accesorii, dar realitatea este ca orice baie poate beneficia de confort daca stii cum sa alegi produsele din interior. Exista o multime de stiluri de amenjare, insa cele mai potrivite pentru amenajarea unei bai mici sunt:

Stil de amenajare modern. Stilul modern iti permite sa te bucuri de tehnologii de ultima generatie prin care sa maximizezi spatiul util. Este un stil de amenajare care se bazeaza pe simplitate si eleganta in care obiectele nu sunt aglomerate si nici la vedere. Avand in vedere ca spatiul este mic, recomandarile sunt: un dus la nivel cu pardoseala cu acces pe colt pentru a maximiza cat mai bine spatiile nefolosite intr-o baie. Ai nevoie de o baterie cada dus montata in perete pentru a eficientiza si mai bine spatiul din baie, un design elegant care sa nu ocupe foarte mult loc. De asemenea, poti opta pentru un vas de toaleta cu rezervorul de apa incastrat in perete si o chiuveta rotunda montata pe un suport care sa aiba inclus si spatii de depozitare.

Stil de amenajare clasic. Daca alegi aceasta optiune de amenajare te vei asigura ca obiectele din interior nu se vor demoda prea curand si nu vei fi nevoit sa le schimbi. Stilul de amenajare clasic se bazeza pe o cada sau o cabina de dus, in functie de preferinte, un vas de toaleta cu picior de sustinere si o forma clasica de chiuveta, cu picior sau suspendata. Cel mai important este sa alegi materiale de calitate pentru obiectele sanitare care sa reziste in timp. De asemenea, o importanta majora trebuie acordata si finisajelor: gresia si faianta, urmate de obiecte sanitare precum chiuveta, vasul de toaleta, cada si accesoriile. Spatiul nu trebuie aglomerat mai ales ca este mic, insa accesorii precum: suport pentru prosoape, pentru sapun sau pentru periutele de dinti sunt obligatoriu de cumparat.

Stil de amenajare minimalist. Tot mai multe bai sunt amenajate minimalist deoarece stilul nu presupune o aglomerare de obiecte, ci doar ce este cu adevarat important. Stilul de amenajare minimalist ascunde toate elementele din baie, rezervorul toaletei este incastrat, la fel si bateria de cada sau dus. In ceea ce priveste accesoriile, nici la acest capitol nu gasim prea multe elemente. Nu lipseste nimic cu adevarat important din baie, insa nici nu gasim accesorii in plus daca nu au o utilitate clara.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!