Tablourile - Decorurile perfecte pentru peretii locuintei tale!

in Decoratiuni

Decorarea peretilor cu tablouri este solutia ideala pentru a oferi personalitate si originalitate fiecarei incaperi din locuinta.
 
Indiferent de tipul tabloului, de tematica si stilul in care acesta este realizat, este foarte important sa tinem cont de cateva aspecte esentiale, ce vor asigura conturarea unui ambient perfect definit si personalizat.

 

 

Decor pentru pereti cu tablouri

 

Echilibru din punct de vedere al stilului

 

La fel cum stilul general de amenajare si mobilare al locuintei este in acord complet cu personalitatea Dvs., alegerea tablourilor pentru decorarea peretilor se bazeaza pe pastrarea ideii de unitate tematica, tinand, totusi, cont ca tablourile contribuie la intarirea legaturii cu spatiul in care locuiti.

 

Incercati sa alegeti tablourile astfel incat elemente apartinand temei generale a respectivei incaperi sa se regaseasca in detaliile reprezentate in tablourile decorative.

 

De exemplu, pentru a oferi culoare si echilibru unei incaperi cu mobilier modern, minimalist, puteti opta pentru tablouri supradimensionate, cu linii drepte si tematica liniara sau reprezentand diverse motive geometrice abstracte.

 

Tablouri abstracte

 

In ceea ce priveste stilul clasic si clasic reinterpretat, exista nenumarate posibilitati pentru realizarea unor decoruri inedite cu ajutorul tablourilor. Fie puteti opta pentru tablouri pictate, cu patina, sau portrete, incadrate de rame nobile, decorate cu detalii sculptate, fie va puteti orienta catre realizarea unui colaj de tablouri, de diferite forme, ce pot fi armonizate alegand rame de acelasi tip.

 

Tablouri clasice

 

Este de preferat ca tablourile in ulei sa fie amplasate singure pe un perete mai liber. Acuarelele si schitele in creion pot fi grupate, in situatia in care temele tratate sunt similare.

 

Cromatica si forma - elemente definitorii pentru alegerea tablourilor decorative

 

In ceea ce priveste cromatica reprezentata in tabloul ales, aceasta trebuie sa tina cont de culoarea peretelui pe care acesta va fi amplasat.

 

Decor pereti cu tablouri moderne

 

Avantajul pe care il prezinta un perete vopsit intr-o culoare neutra este acela ca va pune in valoare tabloul, in intregul sau ansamblu cromatic. Specialistii in design recomanda pentru acest an culorile puternice, intrepatrunse si reliefate prin texturi.

 

Daca peretele este vopsit intr-o culoare puternica, puteti alege tabloul astfel incat acesta sa contina respectiva culoare, intr-o nuanta diluata, astfel incat sa realizati un echilibru perfect in spatiul de amplasare si, totodata, prin contrastul creat, sa evidentiati calitatile operei de arta.

 

O varianta originala, pentru cei mai curajosi, este pozitionarea tablourilor pe un perete colorat complet diferit si in contrast cromatic fata de ceilalti pereti din incapere.

 

Formele sunt puse in valoare absoluta prin intermediul tablourilor abstracte sau cubiste si pot fi preluate in restul elementelor decorative ce se regasesc in interior: covoare, draperii, mici decoratiuni.

 

Tablouri abstracte

 

Pozitionarea tabloului este esentiala pentru producerea celor mai eficiente efecte vizuale

 

Pentru ca tabloul sa produca efectul vizual maxim, acesta trebuie pozitionat pe perete la nivelul ochilor, astfel va veti asigura ca intreaga imagine reprezentata de opera de arta poate fi cuprinsa cu privirea, fara efort.

 

Un perete mare poate fi decorat cu un singur tablou de dimensiuni ample sau puteti opta pentru un colaj de mai multe tablouri, de dimensiuni mai reduse, cu forme simetrice sau complementare, astfel incat sa creati un centru vizual puternic asupra respectivei zone. De asemenea, puteti utiliza un multicanvas, reprezentand un set de tablouri ce compun aceeasi imagine sau imagini diferite, dar in stransa legatura tematica.

 

Peretele din spatele unei canapele generoase ca volum, este perfect pentru un tablou cu o imagine panoramica, reprezentand un peisaj natural sau urban, care va oferi o noua perspectiva intregii incaperi.

 

Decor pentru pereti cu tablouri

 

In afara de aceste linii clasice de amplasare a tablourilor, puteti opta pentru o pozitionare ritmica, regulata, pe o banda verticala sau orizontala, acolo unde mobilierul necesita o echilibrare din punct de vedere vizual. De exemplu, in spatiile din apropierea usilor sau deasupra tabliei de pat din dormitor.

 

Tablourile amplasate in linie orizontala produc un efect de relaxare vizuala si ofera lungime incaperii. De asemenea, liniile verticale creeaza impresia de inaltare a tavanului, in cazul in cazul incaperilor cu tavan jos.

 

Tineti cont de faptul ca, in general, atunci cand tabloul este amplasat in spatele unei piese de mobilier, acesta nu trebuie sa fie mai lung decat latimea mobilei.

 

Rama tabloului - un detaliu decorativ extrem de important

 

Desi scopul principal al ramei este acela de a evidentia tabloul, aceasta poate fi, in sine, o opera de arta. Fie ca este realizata din lemn, metal, plastic, sticla, sau combinatii de materiale, aceasta nu trebuie sa concureze cu tabloul pentru a atrage atentia vizuala.

 

Specialistii in design interior definesc, la modul general, trei stiluri ce caracterizeaza ramele decorative:

 

  • Stilul simplu, apropiat de cel al galeriilor de arta, cu rame realizate din lemn sau metal, ce delimiteaza discret tabloul.

  • Stilul clasic, traditional, cu decoruri si margini sculptate si / sau pictate.

  • Stilul modern, ce presupune absenta unei rame propriu-zise, iar panza tabloului este intinsa pe structura de lemn.

 

Decor pentru pereti cu tablouri

 

Tablouri moderne florale

 

Tablouri

 

Tablouri peisaje
Indiferent de designul interior tablourile te pot ajuta sa aduci locuintei tale o nota de originalitate!

Autor: Ioana Tinca

Sursa: Interior Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!