Parchet stratificat, laminat, masiv - Care este cea mai buna optiune?

in Ghid Practic Casa

Acasa este locul in care nu trebuie sa facem compromisuri legate de confort si calitate intrucat acesta este spatiul in care petrecem cel mai mult timp si cel in care ne reincarcam bateriile in fiecare zi.

Parchet stratificat, laminat sau masiv?

Sursa foto

Din acest motiv, atunci cand decidem sa dam startul unui nou proiect de amenajare a caminului nostru personal, trebuie sa acordam atentie tuturor detaliilor care ar putea influenta modul in care ne vom simti la noi acasa pe termen lung.

Parchetul este unul dintre cele mai importante elemente din categoria celor care influenteaza direct aspectul general al casei noastre si gradul de confort de care vom beneficia. Cum putem decide insa care este optiunea perfecta pentru noi data fiind multitudinea de oferte disponibile in orice moment?

Alegerea parchetului: Cerinte si preferinte

In primul rand, este esential sa fim la curent cu tipurile de parchet disponibile si specificul acestora pentru a incerca sa facem o diferentiere intre acestea pornind de la propriile noastre nevoi si preferinte.

Astfel, daca ati mai montat parchet acasa pana acum, cu siguranta stiti deja ca exista trei categorii generale pe care le puteti avea in vedere: modelele de

parchet stratificat, laminat sau masiv. Stiti insa si care sunt caracateristicile specifice ale acestora, avantajele si dezavantajele pe care le prezinta in diverse situatii?

Sa descoperim impreuna ce are de oferit fiecare dintre aceste categorii de pardoseala. Astfel, veti putea stabili cu usurinta modelul de parchet care se potriveste cel mai bine in cazul locuintei pe care intentionati sa o amenajati pentru a deveni cu adevarat spatiul in care sa va simtiti acasa.

Parchetul laminat

Parchetul laminat are la baza materiale sintetice dispuse in straturi suprapuse. Desi este sintetic la baza, acesta prezinta totusi aspectul de lemn cu care suntem obisnuiti. Chiar si pentru un cunoscator, diferentierea acestui tip de parchet de cel din lemn natural poate fi uneori dificila la prima vedere. Imaginile care reproduc perfect imaginea lemnului, inclusiv semnele deteriorarii acestuia in timp sunt amplasate peste panouri derivate din HDS, MDF sau lemn.

Avantajul suprem al acestui tip de parchet consta in faptul ca acesta poate fi montat foarte usor indiferent de spatiul pentru care l-ati ales.

Parchetul masiv

Asa cum denumirea sa indica, acest tip de parchet este obtinut din lemn masiv. In cazul acestuia, sunt alese de regula esentele dure din lemn precum salcamul, stejarul si alte esente exotice. Acestea au capacitatea de a rezista foarte bine in timp si de a face fata cu succes traficului intens.

Bucatile de lemn masiv sunt facute pentru a se imbina perfect astfel incat aspectul final al pardoselii montate sa fie unul atractiv din punct de vedere vizual.

Parchetul stratificat

Acest tip de pardoseala poate fi considerat o combinatie intre cele doua tipuri de parchet anterior mentionate. Acesta poate fi obtinut prin utilizarea unor diverse straturi de material suprapuse, cu o mentiune importanta: materia prima utilizata la crearea parchetului stratificat este reprezentata de lemn si nu de substante sintetice.

Iata care sunt principalele avantaje ale alegerii celor mai bune modele de parchet stratificat:

  • Acesta este rezistent la trafic intens.
  • Parchetul stratificat este usor de montat in orice spatiu.
  • Exista o diversitate de optiuni cromatice pe care le puteti considera atunci cand alegeti cel mai bun model de parchet stratificat pentru locuinta voastra.
  • Parchetul multistrat a devenit popular in ultimii ani datorita usurintei de adaptare a acestuia la diverse stiluri de amenajare interioara.
  • Parchetul stratificat va poate ajuta sa aveti o pardoseala unica la voi acasa, beneficiind astfel atat de beneficii vizuale cat si de avantajul suprem al calitatii materialelor utilizate pentru obtinerea acestuia.

Acum ca ati descoperit cele mai utile informatii despre diversele tipuri de pachet disponibile in acest moment, iata cateva recomandari utile de care puteti tine cont pentru a alege cel mai bun parchet stratificat, laminat sau masiv pentru locuinta voastra!

Stiati ca?

  • Parchetul masiv este favoritul tuturor datorita calitatii superioare a lemnului utilizat pentru obtinere si rezistentei dovedite in timp insa poate fi considerat destul de inaccesibil ca si pret.
  • In comparatie cu cel masiv, parchetul stratificat este considerat mult mai stabil datorita dispunerii perpendiculare a straturilor care il alcatuiesc.
  • Parchetul stratificat poate fi montat chiar si in zonele in care celelalte tipuri de pardoseala nu sunt indicate a fi utilizate (de exemplu, direct pe planseul de beton).
  • In ceea ce priveste factorul de rezistenta mecanica, parchetul stratificat poate fi considerat cu un pas inaintea celorlalte tipuri de pardoseala disponibile dar acest lucru se poate datora si faptului ca primul strat al acestuia este obtinut tot din lemn masiv.
  • Finisarea cu lacuri sau uleiuri foarte rezistente la diverse socuri sau la zgariere reprezinta o practica des intalnita in cazul modelelor de parchet stratificat - acesta poate fi considerat un avantaj in plus pentru utilizatori intrucat permite refinisarea acestuia in timp ori de cate ori este necesar.

Acum ca sunteti la curent cu cele mai importante si utile informatii despre diversele modele de parchet stratificat, laminat sau masiv si tinand cont de bugetul alocat si preferintele voastre, puteti alege varianta de pardoseala care se va potrivi cel mai bine in spatiul destinat din locuinta voastra.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!