Camera copilului - 5 recomandari pentru crearea unui spatiu personalizat

in Ghid Practic Casa

Pentru fiecare copil, camera reprezinta locul in care se poate desfasura in voie, unde nimic nu il impiedica sa se manifeste creativ si sa petreaca momente de speciale de joaca cu prietenii si familia. Acest spatiu trebuie sa ii ofere tot confortul de care are nevoie si cel mai important, sa isi construiasca lumea pe care si-o doreste: universul copilariei.

Camera copilului

Sursa foto

De la relaxare si pana la un loc potrivit activitatilor (re)creative, camera celui mic trebuie sa ii reflecte personalitatea. Si cine este cel mai potrivit pentru indeplinirea acestui vis daca nu un parinte grijuliu si atent la nevoile copilului sau.

Asadar, iata cateva idei care speram sa iti fie de ajutor pentru crearea unei camere de poveste, dupa cum urmeaza:

Stil potrivit varstei

Un start bun pentru amenajarea camerei copilului tau este dat de alegerea stilului. Acesta trebuie sa fie in acord cu sexul si varsta lui, deci e important sa creezi o baza pe care sa dezvolti ulterior intregul concept.

Alegerea unei tematici te va ajuta sa incadrezi mai bine toate elementele: de la mobilier, finisaje, accesorii si nu in ultimul rand, nelipsitele jucarii. In plus, daca cel mic e la varsta in care puteti discuta, este extrem de important sa tii cont si de dorintele sale si sa creezi in acest fel un spatiu care sa ii fie pe plac si cu care sa se mandreasca.

Compromis intre dorintele copilului si preferintele tale in materie de design

Fie ca e vorba despre o tematica cu printese sau eroi legendari din povesti, este important sa gasesti o solutie de compromis care sa poata fi realizabila si sa ajute la formarea spatiului mult dorit. Este esential sa tratezi acest pas al amenajarii ca un proiect important care sa aiba un impact pozitiv asupra copilariei. Asadar, cel mai indicat ar fi sa gasesti un echilibru intre functionalitate si joc, intre obiecte de mobilier care sa nu ii puna sanatatea in pericol si un tapet cu personajele din desenele preferate.

Mobilier cu functionalitati multiple

Mobileaza camera cu piese modulare la care copilul sa poate ajunge cu usor si pe care sa reuseasca sa le manevreze: dulap cu sertare si rafturi la inaltimea lui. Responsabilizeaza-l si arata-i cum sa isi ordoneze jucariile, cum sa isi aseze cartile in biblioteca si cum trebuie sa isi pastreze lucrurile in ordine pe o etajera cu rafturi. Ofera-i posibilitatea sa se joace si sa isi amenajeze un colt cu plusurile sau alte obiecte preferate, respectiv care este postura potrivita sa studieze la un birou.

Accesorii care imbunatesc creativitatea

La varsta copilariei in special, procesul creativ trebuie sa fie intr-o descoperire continua. Ca atare este important ca un copil sa beneficieze de toate lucrurile de care are nevoie in acest sens: de la o masuta speciala pentru desenat, culori, plastilina si planse modelatoare, piese de construit si pana la instrumente muzicale. Acesta il vor ajuta sa isi tina mintea ocupata si sa descopere lucruri care ii fac placere si pe care va dori sa le aprofundeze.

Ambient placut atat pentru joaca cat si pentru odihna

O camera amenajata cu dragoste si bun gust se transforma negresit intr-un spatiu destinat odihnei, dar bineinteles si jocului. De exemplu, nu ar strica sa arunci o privire la fotolii puf din cel mai bun material si sa incerci sa le integrezi camerei.

Cel mic trebuie trebuie sa exploreze si sa isi creeze pasiuni. Iar pentru acest lucru are nevoie de atentie, rabdare, dedicare si nu in ultimul rand, stimuli care sa il ajute sa descopere pas cu pas minunata lume a copilariei.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!