De ce sa alegem un semineu pe lemne in secolul 21?

in Recomandari

Semineele se bucura de o popularitate crescanda in ultimii ani, fiind preferate in detrimentul sobelor traditionale ori a caloriferelor moderne, pentru a furniza caldura unei locuinte. Acest fapt nu este greu de motivat, avand in vedere ca gama de seminee pe lemne disponibila in Romania poate fi deseori mai performanta decat sobele.

Seminee pe lemne

Semineele performante distribuie caldura in intreaga camera, in timp ce mentin aspectul rustic specific cabanelor de munte, pe care caloriferele nu l-ar putea conferi.

Cum ne bucuram de un semineu pe lemne?

Un semineu pe lemne poate fi centrul caminului tau, oferind un aer de tihna si confort, pentru caldura familiei tale. Daca nu stii exact la ce sa te astepti din partea unui semineu, in continuare vom prezenta avantajele pe care un semineu pe lemne le poate aduce in casa ta.

Pentru ca orice optiune pe care o luam pentru casa noastra trebuie atent cantarita, speram ca acest articol iti va furniza tot ce vrei sa afli despre acest sistem contemporan de incalzire.

Pe langa atmosfera de liniste pe care o raspandeste in aer un semineu pe lemne, posesorii unei astfel de piese de creatie se mai pot bucura de:

  • Avantaje de ordin ecologic - lemnul, cel mai vechi combustibil utilizat pentru seminee, este o forma de energie regenerabila, prietenoasa cu mediul, astfel ca un semineu pe lemne reprezinta cea mai inspirata alegere pentru oamenii care se ingrijoreaza de amprenta de carbon pe care o lasa pe planeta.
  • Avantaje de ordin energetic - sistemul de incalzire pe lemne este extrem de eficace din punct de vedere caloric. Atat timp cat provine din surse controlate corespunzator, lemnul este alegerea cea mai potrivita pentru semineul unei persoane cu simt pragmatic, care vrea sa obtina o experienta rustica completa pentru cabana sa.
  • Avantaje de ordin estetic - fara indoiala, un semineu premium, indiferent de stilul in care este executat (aspect ce ramane la latitudinea clientului) este superior unui simplu obiect de decor, o pretentie asa-zis aristocratica. Insa, pe langa functionalitatea pe care o ofera, un semineu pe lemne impresioneaza intotdeauna prin eleganta, tradand gusturile rafinate ale posesorului. Astfel, la o prima vedere, poate deveni elementul ornant care completeaza decorul unei cabane.

Cand vine vorba de seminee pe lemne, oamenii sunt adesea reticenti, considerand, in mod fals, ca acestea vor fi greu de curatat si intretinut. Dar tehnologiile contemporane si-au asumat sa ne usureze munca pana la un minim necesar, existand modele care se auto-curata, pe baza unui sistem numit Clean Combustion, sau care necesita curatare doar de 2-3 ori pe sezon. In plus, companiile profesioniste, care asigura si montarea semineului, au obligatia de a trimite un cosar specializat cel putin o data pe an, pentru a verifica, dar si curata semineul si cosul de fum.

De ce sa optezi pentru un semineu pe lemne?

In comparatie cu semineul pe gaz, care se caracterizeaza prin folosirea facila, cel pe lemne ofera o experienta mult mai valoroasa. Nimic nu se aseamana cu magia jocului creat de flacari, in timp ce in aer persista o caldura primitoare, precum o imbratisare. Lasand la o parte efectul cathartic asupra dispozitiei noastre, un semineu pe lemne de calitate poate scadea cu pana la 50% factura lunara de caldura, datorita consumului caloric foarte mic. Semineul pe lemne devine astfel una dintre cele mai eficiente si economice optiuni pentru alimentarea cu caldura a casei tale.

Incepe sa prinda radacini in mintea ta ideea achizitionarii unui semineu pentru cabana sau casa proprie? In acest caz, pentru a descoperi cele mai performante seminee pe lemne de pe piata romaneasca, verifica aici ce are de oferit site-ul seminee-expert.ro, care dispune si de un showroom in Bucuresti, pe strada Toamnei, nr. 27 - vino sa vezi cu ochii tai cum arata un semineu complet din toate punctele de vedere. Calitatea primeaza!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!