Cum alegi cea mai buna saltea de pat - 5 criterii de urmat

in Recomandari

Nimic nu se compara cu un somn odihnitor, care te umple cu energie pentru inca o zi plina de provocari. Ei bine, salteaua joaca un rol extrem de important in tot acest proces, pentru ca nu doar faptul ca e moale iti permite sa te odihnesti asa cum vrei, ci si materialele din care este realizata, functiile sale de masaj si caracterul sau antibacterian contribuie la starea ta de bine. Insa nu vom divulga mai multe despre aceste topic, pentru ca ne dorim sa il dezbatem impreuna pe larg, in randurile de mai jos.

Cea mai buna saltea de pat

Sursa foto

Cum se alege o saltea pentru pat foarte buna? Iata 5 criterii de urmat, atunci cand esti pe cale sa cumperi un astfel de produs pentru dormitorul tau.

1. Alegerea saltelei in functie de confort

2. Alegerea saltelei in functie de mobilierul din dormitor

3. Alegerea saltelei in functie de protectia oferita

4. Alegerea saltelei in functie de suportul pentru coloana

5. Alegerea saltelei in functie de pretul acesteia

1. Alegerea saltelei in functie de confort

Fara doar si poate, confortul este cel mai important criteriu personal in alegerea saltelei pentru pat. Vrei un produs in care sa te scufunzi literalmente, de fiecare data cand te culci. PONT: cauta un magazin ce iti permite sa testezi timp de o luna salteaua pe care vrei sa o achizitionezi, avand posiblitatea restituirii acesteia, in cazul in care confortul oferit nu este pe masura asteptarilor tale.

2. Alegerea saltelei in functie de mobilierul din dormitor

In cazul in vrei sa comanzi un mobilier de dormitor la preturi avantajoase, automat vei alege salteaua in functie de dimensiunile patului facut la comanda. Tine cont de faptul ca dimensiunile saltelei trebuie sa se potriveasca atat cu cele ale somierei, cat si cu dimensiunile cadrului de pat. Nici prea mare, nici prea mica, salteaua perfecta nici nu se revarsa peste marginile patului, deranjandu-i pe toti cei care trec pe langa acesta, nici nu lasa un spatiu incomod intre ea si cadrul patului.

3. Alegerea saltelei in functie de protectia oferita

Utilizate ani la randul, saltelele pot deveni in timp un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor. Insa afla ca existe saltele pentru pat tratate impotriva microorganismelor, ce tin departe pe cat de mult posibil culturile de bacterii. Daca te gandesti ca poti schimba salteaua de pat chiar si o data la 10 ani, acest criteriu de alegere devine deodata extrem de important. Insa fii linsitit, pentru ca netul este plin de modele ce ofera protectie impotriva dezvoltarii microbilor in structura materialului, asa ca ai de unde alege salteaua potrivita pentru sanatatea ta si a celor dragi.

4. Alegerea saltelei in functie de suportul pentru coloana

In cazul in care iti doresti o saltea care sa nu "iti rupa spatele" in timpul somnului, iti recomandam o saltea din spuma cu memorie, ce ofera suport pentru coloana si permite un somn dulce si odihnitor. Alegerea corecta a saltelei pentru pat influenteaza nu doar somnul pe care il ai in fiecare noapte, ci si problemele cu spatele ce pot aparea sau nu pe parcurs. Daca alegi o saltea prea tare, coloana ta va fi cambrata in timpul somnului, iar daca alegi un model prea moale, coloana vertebrala va fi prea curbata pe durata orelor de odihna. Asadar, gaseste un produs "nici prea prea, nici foarte foarte", de dragul sanatatii coloanei tale vertebrale.

5. Alegerea saltelei in functie de pretul acesteia

Cum spuneam si in randurile de mai sus, o saltea poate fi schimbata chiar si o data la 10 ani, asadar nu trebuie sa faci compromisuri, daca un pret mai mare inseamna un confort sporit si un somn odihnitor. La polul opus, sa nu crezi ca un pret exorbitant pe care il platesti pentru un astfel de produs de pat inseamna neaparat calitate, confort, durabilitate. Nu trebuie decat sa cauti pareri pe net despre produsul pe care vrei sa achizitionezi si sa il testezi chiar tu, daca ai aceasta posibilitate. Am lasat la urma acest criteriu pentru ca in comparatie cu alte criterii despre care am discutat mai sus, pretul este poate cel mai putin important de urmarit, atunci cand cumperi o saltea de pat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!