Cum poti transforma biroul intr-o zona de confort?

in Recomandari

Atunci cand ne gandim la birou, ne vin in minte orele de munca, oboseala acumulata, durerile de ochi si durerile insuportabile de spate de la finalul fiecarei zile. Aceasta este o situatie comuna printre oamenii care lucreaza la birou minim 8 ore pe zi, o situatie care cu timpul poate deveni un pericol pentru sanatatea noastra.

Birou confortabil

Ne petrecem o mare parte a zilei la birou si asta inseamna ca trebuie sa avem tot confortul necesar astfel incat, la finalul programului, corpul nostru sa nu resimta oboseala si durerile provocate de obiectele de mobilier, sa ne simtim ca dupa o zi petrecuta acasa, in confortul si spatiul personal.

In primul rand, trebuie sa fii atent ce scaune de birou alegi pentru ca acestea difera in functie de necesitatile fiecarui om.

Sunt mai multe tipuri de scaune de birou printre care: scaune directoriale, scaune de gaming si scaune ergonomice, fiecare avand anumite beneficii si caracteristici dedicate tipului de scaun.

Pentru munca la birou, cele mai indicate scaune de birou sunt cele ergonomice pentru ca acestea au functionalitati dedicate persoanelor care desfasoara activitati multi-task si petrec multe ore la munca. Scaunele de birou ergonomice ofera posibilitati multiple de reglare, in functie de fizionomia utilizatorului, lucru benefic pentru o pozitie corecta a corpului.

In al doilea rand, trebuie sa acorzi importanta luminii din biroul tau. Daca ai posibilitatea, alege corpuri de iluminat dedicate unui spatiu mare de birouri sau alege lampi de birou care sa iti ofere luminozitatea necesara si sanatoasa.

Munca de birou solicita la maxim vederea si in acest caz trebuie sa alegem corpuri de iluminat (Suspendate sau Fixe) dedicate spatiilor deschise, astfel incat sa avem o iluminare buna, pentru un confort si productivitate maxima.

Un spatiu bine iluminat joaca un rol important si in starea de spirit, pe tot parcursul zilei pentru ca daca lumina nu este buna, apar durerile de ochi, de cap si se instaleaza o stare de anxietate insa, daca lumina este corespunzatoare, te simti plin de energie si vei fi bine dispus.

Lumina naturala are un rol important in iluminarea biroului, insa la fel de vitale sunt si corpurile de iluminat care potenteaza efectul luminii de afara.

Corpurile de iluminat care reflecta nuante reci stimuleaza creativitatea si concentrarea in timp ce corpurile cu lumini calde ofera o stare de relaxare si calm.

De retinut:

Atunci cand redecorezi interiorul biroului in nuante calde, nu este indicat sa alegi corpuri cu lumina rece si aceasta regula se aplica si in directia opusa adica, nuantele reci nu le combini cu lumini calde.

In al treilea si ultimul rand, alege pentru decorarea biroului obiecte colorate si plante care sa iti ofera o stare amplificata de confort, in propriul birou.

De-a lungul timpului, SomProduct a devenit mai mult decat un magazin online. A evoluat intr-un concept. Dorinta de a duce traditia mai departe si de a completat portofoliul de produse cu furnizori de renume din cele mai indepartate colturi ale lumii a dus la selectia unor produse de cea mai inalta calitate. Astazi, produsele SomProduct pot sa fie testate in showroomurile tematice "Lumea Somnului" din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca sau Baia Mare.

Sursa: Somproduct

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!