Cum alegem corect plafoniera pentru casa - tip, functionalitate, dimensiuni

in Ghid Practic Casa

Alegerea corpurilor de iluminat din casa trebuie sa reprezinte de fiecare data o alegere inspirata, bazata pe informatii concrete si nevoi clare. Unde vor lumina acestea? Ce flux luminos pot sa ofere becurile cu care functioneaza? Cum le putem combina intr-un anumit spatiu, astfel incat sa obtinem o atmosfera de vis, fie ca ne aflam in bucatarie, fie ca ne aflam in gradina casei?

Cum alegem plafoniera

Sursa foto

Aceste detalii nu fac altceva decat sa contribuie la o alegere de cumparare corecta, ce iti poate aduce nenumarate satisfactii.

Asadar, in randurile de mai jos vom discuta despre alegerea corecta a plafonierei, un corp de iluminat ce se ataseaza direct pe tavan, oferind lumina dorita intr-un anumit spatiu al casei. Iata 3 aspecte de care sa tii cont, atunci cand vrei sa iti iei de pe net un astfel de corp de iluminat:

Tipul plafonierei

Dimensiunile plafonierei

Functionalitatea plafonierei

Tipul plafonierei

Inainte de a cumpara un astfel de produs, trebuie sa stii ca exista doua categorii total distincte de plafoniere, in functie de forma acestora: plafoniere cu suport si plafoniere fara suport. Pe de o parte, plafoniera cu suport (asa cum ii spune de altfel si numele) functioneaza cu ajutorul unui brat ce coboara la aproximativ 8-20 centimetri de tavan, acolo unde se afla becul.

La polul opus, plafoniera fara suport se leaga direct de firul electric, fiind un corp de iluminat perfect pentru incaperile cu tavan jos, in care o plafoniera cu suport ar sufoca pur si simplu intregul spatiu.

Dimensiunile plafonierei

De obicei, plafonierele masoara un diametru de 30 de centimetri, insa nu este neaparat o regula de aur dupa care sa te ghidezi in alegerea unui astfel de produs.

Poti la fel de bine opta pentru o plafoniera cu forma dreptunghiulara, caz in care dimensiunile perfecte se incadreaza intre 20 si 60 de centimetri.

Baia reprezinta o incapere a casei in care plafoniera (aleasa intr-un mod corect) poate oferi o lumina optima pentru activitatile matinale. Dimensiunile perfecte ale unei plafoniere de baie sunt cuprinse intre 30 si 50 de centimetri, in functie de dimensiunile acestei incaperi.

Functionalitatea plafonierei

In functie de modul in care becul unei plafoniere poate fi aprins, putem vorbi despre:

  • Plafoniere actionate prin intrerupator
  • Plafoniere actionate prin senzor de miscare
  • Plafoniere actionate prin telecomanda

Prima categorie de plafoniere este poate si cea mai populara, pentru ca becurile plafonierelor se aprind extrem de simplu, doar printr-un simplu click. Insa nici plafonierele cu senzori de miscare nu reprezinta o alegere de ignorat, mai ales in cazul in care vrei ca facturile la energia electrica sa ramana in continuare la fel de mici ca si pana acum. Plafonierele ce se aprind prin telecomanda sunt recomandate pentru camerele cu pereti inalti, datorita usurintei cu care pot fi utilizate, de absolut orice membru al familiei tale.

Daca vrei sa iti cumperi una sau mai multe plafoniere pentru casa ta, tine cont de informatiile pe care le-ai aflat in acest articol si fa cea mai inspirata alegere de cumparare.

Daca nu stii de unde sa cumperi online cea mai buna plafoniera pentru casa ta, afla ca pe eco-iluminat.ro gasesti peste 1600 de variante de plafoniere, de forme si modele diferite, pentru a integra acest corp de iluminat in decorul casei tale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!