Utilizarea centralei termice - cele mai frecvente greseli facute de proprietari

in Ghid Practic Casa

Sunt centralele termice utile intr-o locuinta? Absolut, pentru ca ofera nu doar autonomia termica pe care proprietarii o urmaresc inainte de a cumpara un astfel de produs, ci si costuri mai mici la facturi, in cazul in care acestia aleg centrala termica potrivita. Fara doar si poate, o astfel de sursa de energie termica poate oferi randamentul asteptat, iar acest lucru se observa imediat, in doar cateva saptamani de la instalarea acestuia.

Greseli utilizare centrala termica

Sursa foto

Asadar, nevoia de apa calda si caldura ii determina pe proprietarii de locuinte (garsoniere, apartamente, cabane de munte etc) sa achizitioneze centrale termice, insa modul in care le utilizeaza face subiectul discutiei noastre de astazi. De fapt, despre cele mai frecvente greseli in utilizarea unui astfel de produs discutam imediat. Iata care sunt acestea:

Ignorarea datelor de revizie

Alegerea produsului nepotrivit

Izolarea defectuoasa a incaperilor

Greseli la inlocuirea centralei

Ignorarea datelor de revizie

Aceasta este poate una dintre cele mai frecvente greseli pe care proprietarii de centrale termice le fac, riscand astfel enorm. De ce? Pentru ca amanarea datelor de revizie prevazute de ISCIR vine la pachet cu o multime de posibile probleme: o durata de viata mult mai mica a centralei termice, functionare la randament scazut a acestei surse de caldura si apa calda etc. Verificarea tehnica periodica, din doi in doi ani, asigura o eficienta sporita a centralei termice de apartament, indiferent de capacitatea acesteia, indiferent de brand, indiferent de combustibilul utilizat.

Alegerea produsului nepotrivit

Cumpararea unei centrale termice care nu se muleaza pe nevoile proprietarului sau pe spatiul unei anumite locuinte reprezinta intr-adevar o greseala frecventa pe care oamenii o fac la cumparare. Aceasta eroare poate atrage dupa sine un randament scazut, cauzat de lipsa de putere a unei centrale, instalata intr-un spatiu mult mai mare pentru capacitatea sa. Se recomanda o informare corecta asupra puterii de incalzire a centralei termice, raportata la numarul de bai sau la numarul de camere din locuinta respectiva.

Izolarea defectuoasa a incaperilor

Chiar daca alegi centrala termica potrivita pentru suprafata locuintei tale, insa izolarea ferestrelor, a peretilor si a usilor este ignorata, atunci poti spune ca ai o problema. Nu doar ca te vei lovi de un randament scazut al centralei tale de apartament, dar si costurile facturilor vor fi mai mari, intrucat vei tine pentru mai mult timp centrala pornita. De asemenea, asigura-te ca radiatoarele din casa nu sunt blocate de obiecte voluminoase, ce pot obstructiona distribuirea caldurii intr-un anumit spatiu.

Greseli la inlocuirea centralei

Inca una dintre cele mai frecvente greseli de utilizare ale unei centrale termice se intampla atunci cand se schimba un astfel de produs, pentru ca multi dintre proprietari aleg sa pastreze vechiul kit de evacuare. Atunci cand noua centrala termica in condensare este instalata, noul kit de evacuare este mult mai rezistent la coroziune, fapt ce cauzeaza defectiuni rapide ale vechilor accesorii pe care proprietarii au decis sa nu le mai schimbe.

Daca vrei sa iti schimbi centrala termica de apartament, asigura-te ca optezi pentru un produs potrivit nevoilor tale, ce poate asigura un maxim de eficienta termica si un randament pe masura asteptarilor tale. O centrala termica Veissmann iti pune astfel la dispozitie intregul confort termic pe care il doresti pentru intreaga ta familie, fiind o solutie de incalzire adecvata atat pentru constructii noi, cat si pentru procese de renovare ale unei locuinte.

Cazanul centralei termice Veissmann este usor de amplasat, indiferent de spatiul disponibil din locuinta ta: baie, bucatarie, hol sau o anexa a casei. Toate componentele centralei sunt amplasate pe partea frontala a cazanului, asadar instalarea acestuia nu necesita spatiu lateral.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!