Cat costa un proiect de casa si ce trebuie sa stii despre el

in Arhitectura

Daca te-ai hotarat sa te muti in locuinta care sa iti poarte numele, insa in oferta cu case de vanzare din orasul tau nu ai gasit-o pe cea a visurilor tale, poate ar fi o idee buna sa o ridici de la zero exact asa cum ti-o imaginezi. Insa pana sa te bucuri de locul pe care sa il numesti "acasa" vei mai avea de parcurs niste pasi importanti. Unul dintre ele este si realizarea unui proiect de casa, despre care iti vom spune mai multe in acest articol.

Cat costa un proiect de casa

Sursa foto

Ca sa ai certitudinea ca locuinta pe care o vei ridica este facuta fara cusur, vei avea nevoie, in prima faza, de un arhitect care sa iti impartaseasca din experienta sa si sa iti faca recomandarile necesare pentru realizarea unui proiect impecabil. Cat costa serviciile de specialitate si care sunt pasii care trebuie urmati vei afla in cele ce urmeaza.

Cat costa un proiect de casa

Tentatia de a sari peste etapa in care contractezi serviciile unui arhitect poate fi mare, pentru ca poti gasi in mediul online o multime de proiecte gata facute care s-ar apropia de ceea ce numesti tu o casa ideala, insa lucrurile stau diferit in fapt.

Daca vei renunta la sfatul unui specialist e posibil ca ulterior constructiei propriu-zise sa mai fii nevoit sa scoti din buzunar cu mult peste suma pe care ar fi trebuit sa o directionezi catre crearea unui plan de casa adaptat locului in care vrei sa iti ridici "cuibul". Un arhitect realizeaza anual zeci de planuri de constructii, deci te poate sfatui sa faci cele mai bune alegeri, in functie de bugetul tau, de terenul pe care urmeaza sa fie ridicata casa sau de conditiile meteorologice cu care se confrunta zona aleasa de tine. Originalitatea trebuie intotdeauna rasplatita, asa ca daca te astepti la un proiect care se muleaza perfect pe dorintele tale pregateste o suma frumusica pentru serviciile arhitecturale de care vrei sa beneficiezi.

Nu exista un pret fix pentru realizarea unui proiect de casa, dar putem sa te ajutam cu cateva sume variabile.

  • Un proiect de casa standard - 6 euro/mp
  • Un proiect de casa personalizat - 7 euro/mp

La ce alte costuri ar trebui sa te mai astepti

Daca vrei ca proiectul sa includa si detalii tehnice, precum structura de rezistenta sau instalatiile, suma finala va fi una cu mult mai mare. Un proiect facut ca la carte, de care nu ai cum sa nu fii multumit, poate costa intre 2.000 si 3.000 de euro, in functie de biroul de arhitectura la care apelezi. Totusi, lucrul bine facut trebuie rasplatit, asa ca aceste costuri sunt justificate, mai ales pentru ca locuinta va fi una solida, de a carei structura nu te vei indoi. Totusi, construirea unei case este un proiect de lunga durata, asa ca nu ar trebui sa faci economie la nimic din ce i-ar putea periclita rezistenta in timp.

Cum gasesti firma de arhitectura la care sa apelezi

Ca in oricare alta situatie, nu ar trebui sa accepti prima oferta care ti se face, ci ar trebui sa iti rezervi ceva timp pentru a alege varianta cea mai convenabila pentru tine. Daca nu ai o recomandare prompta din partea unui cunoscut care sa fi apelat la serviciile unui arhitect, prospecteaza cu atentie piata. Nu omite faptul ca un proiect de casa trebuie sa contina documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de constructie si proiectul tehnic. Si nu uita ca siguranta ta si a familiei tale depinde de aceasta etapa in care nu ar trebui sa te gandesti la economie. Mult succes!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!