9 informatii pe care este bine sa le cunosti despre vata minerala

in Constructii

Ai de gand sa-ti cumperi un apartament intr-un bloc nou, sa-si construiesti o casa ori sa-ti renovezi locuinta, la exterior? Atunci, este obligatoriu sa cunosti niste informatii despre vata minerala. De ce? Deoarece locuinta pe care ti-o vei cumpara, renova sau construi este bine sa fie izolata cu vata minerala, daca vrei sa te bucuri de racoare pe timp de vara si de caldura in perioada iernii.

Izolatii vata minerala

Sursa foto

De ce vata minerala si nu polistiren?

Cel mai folosit material de pe piata locala la termoizolarea locuintelor este polistirenul (expandat si extrudat) asa ca ai putea sa te intrebi, pe buna dreptate, de ce iti recomandam vata minerala. Raspunsul este destul de simplu: vata minerala are, comparativ cu polistirenul, mai multe avantaje cand vine vorba de termoizolarea unei constructii. Singurul atu al polistirenului in fata vatei minerale este pretul de achizitie. Daca nu te-am convins, speram sa o facem dupa ce vei afla mai multe informatii despre vata minerala.

1. Vata minerala este de doua tipuri - vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla. Vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla au multe caracteristici comune, insa prezinta si destul diferente.

2. Vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla izoleaza foarte bine fonic si termic, ard foarte greu, rezista excelent la umezeala si au o buna permeabilitate la vapori.

3. Vata minerala bazaltica se foloseste, intotdeauna, la termoizolarea fatadei unei constructii, deoarece are o densitate mai ridicata decat vata minerala de sticla si are o rezistenta crescuta la socuri.

4. Cand vrei sa evaluezi calitatea unei termoizolatii cu vata minerala bazaltica sau cand alegi vata minerala bazaltica pentru termoizolarea unei fatade, tine cont de coeficientul de conductivitate termica (indicator care iti arata cat de bine izoleaza vata) si de grosimea stratului de vata. Un strat mai gros de vata minerala bazaltica va termoizola mai bine o fatada.

5. Vata minerala bazaltica are o greutate mai mare decat vata minerala de sticla.

6. Vata minerala bazaltica rezista mai bine la compresiune, spre deosebire de vata minerala de sticla.

7. Vata minerala bazaltica se monteaza mai usor decat vata minerala de sticla. In timpul montarii, vata minerala bazaltica genereaza putin praf si nu degaja mirosuri.

8. Specialistii in domeniul constructiilor recomanda utilizarea vatei minerala bazaltice la pardoseli, termosisteme, fatade cu izolare la interior, acoperisuri tip terasa, garaje si spatii tehnice.

9. Expertii in constructii sugereaza ca vata minerala de sticla ar trebui folosita la peretii despartitori, fatade cu izolare la interior si mansarde.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!