Ce sa verifici cand iti cumperi o centrala termica

in Ghid Practic Casa

Achizitionarea unei centrale termice pentru locuinta nu este o misiune usoara, mai ales ca exista mai multi factori de decizie pentru a face alegerea corecta. Daca te-ai decis sa renunti la sistemul centralizat de incalzirea al blocului si vrei sa iti cumperi propria centrala termica, iata care sunt detaliile la care trebuie sa fii atent.

Cumparare centrala termica

Sursa foto

Trei lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci investitia finala

Eficienta energetica. Eficienta centralei termice este cea care sustine randamentul echipamentului, iar pentru un randament, dar si o eficienta mult mai ridicata sunt recomandate centralele termice in condensare deoarece au un randament de pana la 109% in functie de model. Centralele termice clasice se ridica la un randament de pana la 94%. Datorita echipmanetului special, in cazul centralelor in condensatie se recupereaza caldura din condens, iar acest aspect presupune si un cost mai mic deoarece este un consum total mai mic cu pana la 35% de combustibil.

Centralele in condensare functioneaza in mai multe moduri: clasic prin intermediul caloriferelor, dar si modern prin intermediul incalzirii prin pardoseala.

Capacitatea de furnizare a apei calde. Productia apei calde este in stransa legatura cu puterea termica pe care o detine centrala. Este de la sine inteles faptul ca, o putere mai mare a centralei va atrage dupa sine un debit de apa calda mult mai mare. Trebuie sa stii ca debitul maxim al unui robinet este in medie de 10 litri pe minut, iar in cazul unui dus, de aproximativ 8 litri/minut. Daca se calculeaza nevoia clara pentru doi consumatori simultani, vom observa ca este necesar ca puterea centralei sa fie de cel putin 28, 30 kw.

Pentru a te asigura ca nu ramai in pana de apa calda si totodata pentru a-ti asigura un confort sporit, poti alege un echipament de centrala termica care are si boiler incorporat, adica un rezervor de acumulare suplimentar, care este incorporat in centrala. Un volum mai mare de apa calda stocat iti ofera siguranta ca pot folosi mai multi utilizatori apa calda.

Service, reparatii si garantie. Termenul de garantie trebuie sa il cunosti de la bun inceput, dar si serviciile care iti sunt puse la dispozitie post garantie si un service specializat, trebuie obligatoriu sa fie incluse in pachetul pe care il cumperi. In caz de nevoie, producatorul trebuie sa iti puna la dispozitie un service de reparatii cat mai aproape de locuinta, pentru a te asigura ca rezolvi orice defectiune in timp util. Service centrale termice Bucuresti iti asigura un personal calificat pentru orice operatiuni si verificari tehnice, dar si pentru reparatii mult mai ample.

Avantajul major ale centralelor este confortul termic pe care il ofera, indiferent de tipul combustibilului folosit. Instalatiile de incalzire nu sunt complicate si nu au nevoie de elemente desosebite pentru a functiona.

Sunt avantajoase din punct de vedere al costurilor deoarece poti alege modelul care ti se potriveste in functie de suprafata locuintei care urmeaza sa fie incalzita.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!