Cum sa ai grija de semineul tau. Sfaturi primite de la specialisti

in Ghid Practic Casa

Singura solutie pentru a avea un semineu care sa functioneze corect si in deplina siguranta este sa mergeti pe mana unui meserias atestat, care stie ce face si certifica acest lucru cu o garantie in toata regula.

Semineu cu living

Important de retinut atunci cand ati luat decizia de a avea un living cu semineu este sa angajati doar mesteri sau firme specializate. Lasati-i pe ei sa decida despre ceea ce presupune tehnica! Dumneavoastra interveniti doar in ceea ce priveste estetica si pretul obiectului in curs de constructie. De pilda, dvs. ii spuneti care va fi rostul semineului, strict decorativ sau si functional, iar el va sti ce randament termic trebuie sa obtina si ce focar sa va recomande.

Dupa ce specialistul va va asigura ca totul este gata, lasati semineul sa-ti faca treaba!

Daca cel care va monta are datoria sa fie specialist in acest domeniu si sa nu evite lucruri esentiale, asa si noi, ca beneficiarii ai unui semineu lemne, trebuie sa stim cum sa il folosim. Sfaturile urmatoare vin din partea specialistilor PEFOC.ro, marele magazin online de seminee.

1. Atentie la materialele folosite drept combustibil

Incarcarea cu rasinoase, deseuri sau resturi de scanduri de pe santier, produc o temperatura mare pe termen scurt contribuind la deteriorarea samotei, albirea sticlei, deformarea usii, a opritorului de lemne sau a altor elemente componente, precum si depuneri excesive pe cosul de fum. In cazul in care aveti resturi de lemn de la constructii sau lemn de rasinoase (brad, pin, molid), nu le folositi pentru o ardere indelungata, ci eventual doar la aprinderea focului in semineu.

2. Evitati supraalimentarea cu combustibil

Supraalimentarea cu lemne poate duce la deteriorarea anumitor parti componente ale semineelor, precum deteriorarea deflectorului, torsionarea usii sau alte elemente interioare (clapeta tiraj, samota, opritor de lemne, cenusar, sticla etc). Un semineu construit cu focar inchis are volum de incarcare cu mult peste cel al sobelor, de aceea producatorii de seminee recomanda incarcarea nu mai mult de 30% din volumul incintei.

3. Atentie la curatarea sticlei

La spalarea sticlei se vor folosi solutii in cantitati mici, care nu se vor lasa prea mult pe suprafata sticlei, pentru a nu curge pe garniture. Acestea se vor intari fara a mai etansa sau fara a mai permite dilatarea sticlei.

4. Curatarea regulata a incintei focarului

Curatarea cenusei se va face regulat la 2-3 arderi si de preferat prin aspirare pentru a evita deterioararea samotei la curatarea cu farasul.

5. Recomandari de combustibil

Lemnul de incarcare trebuie sa fie sub forma de bustean si de esenta tare (fag, stejar, carpen). Este interzisa alimentarea semineelor cu lemne daca exista solventi pe ele (lac, vopsea, uleiuri, parchet) sau care au in ele corpuri straine (cuie, balamale, capse etc).

6. Lipsa verificarii si curatarii cosului de fum, a canalului de evacuare si a semineului

Este obligatoriu pentru toti posesorii unui semineu pe lemne sa efectueze cel putin o data pe an sau ori de cate ori este necesar, o verificare si curatare cu personal specializat in acest sens, in conformitate cu Ordinul M.A.I Nr 163/2007 pentru aprobarea normelor generale de aparare impotriva incendiilor.

Deci, daca vrem sa ne bucuram pe deplin de beneficiile lui trebuie sa stim cum sa il ingrijim. El ne ofera o atmosfera unica in casa, daca noi stim cum sa il folosim.

Alege sa iti incalzesti casa cu un semineu de la PEFOC.ro si ai garantie de pana la 10 ani, dar si transport gratuit. Tu ce pui PEFOC? Un semineu modern, o soba semineu, un biosemineu, termosemineu, poate un cos de fum sau un semineu electric?

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!