Cum sa iti alegi perfect mobila de bucatarie la comanda

in Ghid Practic Casa

Mobila de bucatarie la comanda nu mai este demult atributul oamenilor bogati, ci reprezinta o alegere pentru orice roman care vrea sa isi eficientizeze la maximum spatiul din bucatarie. Avantajul mobilei facute la comanda este acela ca gasesti aici piese de mobilier atent masurate, astfel incat spatiul tau din bucatarie sa fie folosit la maximum. In plus, poti integra fara probleme si in maniera cum vrei tu aparatele electrocasnice, lucru destul de dificil de facut in alte conditii.

Alegere mobila de bucatarie la comanda

Sursa foto

Poate insa cel mai mare avantaj al mobilei facute la comanda este acela ca firmele care se ocupa cu acest lucru sunt foarte atente la calitatea mobilierului, la detalii, si vorbim aici de la masuratori la calitatea materialelor folosite si a accesoriilor integrate. Sunt insa cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand faci o astfel de alegere.

Materialul conteaza cel mai mult

Este foarte important sa iti alegi pentru mobila de bucatarie un material durabil, pentru este stiut ca mobilierul din aceasta camera, alaturi de electrocasnice, sunt elementele cele mai scumpe ale intregii case. Majoritatea romanilor aleg pentru bucatarie palul, pentru ca este un material ieftin, insa trebuie sa tii cont ca durata de viata a mobilierului din pal nu este deloc mare, prin urmare te-ai putea trezi destul de devreme ca trebuie sa faci reparatii in bucatarie. Lemnul este un material elegant, durabil, dar care este scump, fata de pal, de exemplu. O varianta intermediara si destul de aleasa de romani avand in vedere c este mai ieftina decat lemnul este reprezentata de piesele de mobilier cu fronturi de MDF.

Alege stilul pe care vrei sa il adopti in bucatarie

Trebuie sa te decizi de la inceput ce stil vrei sa adopti in bucatarie sau macar sa ai cateva idei si apoi sa iti conturezi o varianta finala in functie si de materialul ales. Ai varianta unei bucatarii clasice, din materiale care nu costa atat de mult precum lemnul de exemplu, unde poti integra tu elemente care sa-ti personalizeze spatiul asa cum iti doresti. Poti adauga, daca doresti, elemente din sticla sau forme geometrice diferite. O varianta din ce mai folosita este cea a bucatariei vintage, in care poti integra foarte simplu aproape orice fel de lemn. Daca vrei insa ca bucataria ta sa aiba un aer modern, recomandat este sa folosesti culorii vibrante, vii si piese de mobilier cu fronturi de MDF, lucioase, care confera un plus de eleganta spatiului. De asemenea, un trend aparte il reprezinta si corpurile cu aspect minimalist, care, pe langa faptul ca sunt practice, pot fi personalizate cu tot felul de accesorii.

Detalii, detalii, detalii

Nu putem sublinia indeajuns importanta detaliilor pentru o bucatarie reusita. Este foarte important sa stii de la inceput, de exemplu, ce finisaje ti-ai dori sau ce sisteme integrate in mobila, precum senzorii de inchidere, le ai in vedere pentru acest spatiu. Detaliile, precum accesoriile de exemplu, sunt cele care iti transforma bucataria din una functionala intr-una pe sufletul tau.

Fii atent la firma care iti va construi mobila pentru bucatarie

Poate cel mai important este sa colaborezi cu oameni care respecta ceea ce fac, conlucreaza cu clientul, ii pun ideile si dorintele in valoare si sunt seriosi. De aceea, trebuie sa te informezi inainte de a alege firma care iti va confectiona mobila pentru bucatarie, sa le parcurgi portofoliile, poate sa le vezi munca in casele prietenilor. Recomandarile sunt esentiale in acest domeniu.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!