7 trucuri sa decorezi o camera in stil minimalist

in Ghid Practic Casa

Ce iti vine in minte cand te gandesti la un spatiu amenajat conform principiilor de design minimalist? Sa fie vorba oare despre paletele cromatice neutre, despre simplitatea obiectelor de decor sau despre mobilierul ultracontemporan?

Niciunul dintre aceste raspunsuri nu este eronat, insa adevarul este ca stilul minimalist reprezinta mai mult decat simple caracteristici, nefiind doar o imagine standardizata ci permitand o oarecare flexibilitate care antreneaza creativitatea. Noi am descoperit cele mai bune trucuri de amenajare in stil minimalist si ti le dezvaluim chiar in acest articol!

Camera in stil minimalist

Sursa foto

1. Inainte de a porni orice alt demers pentru amenajarea unei locuinte in stil minimalist, va fi necesar sa debarasati spatiul. In acest mod, vei avea o viziune mult mai buna asupra camerei si vei putea stabili un focus, aceasta fiind una dintre regulile de baza in amenajarile minimaliste. Astfel, vei sti daca alegi sa pui accentul pe un anumit perete si vei putea privi in perspectiva pozitionarea diverselor elemente in spatiu.

2. Realizarea corecta a proportiilor reprezinta o alta regula pentru a decora o camera intr-un anumit stil. In cazul minimalismului, e esential sa nu alegi obiecte de mobilier foarte impunatoare si sa optezi in schimb pentru mobila in linii simple. O solutie foarte buna este sa gasesti o firma care iti poate realiza mobila la comanda la preturi avantajoase, pentru a te bucura de beneficiile unui mobilier creat chiar pe gustul tau.

3. Apeleaza la mici trucuri optice care vor oferi un plus de valoare estetica spatiului. Unul dintre aceste trucuri care functioneaza eficient este sa alegi noptiere suspendate pentru patul tau, daca vorbim despre amenajarea dormitorului, care va conferi senzatia de spatiu mai mare, aerisit. Daca vorbim despre amenajarea livingului, poti integra o lampa verticala, cu design simplu, care va oferi inaltime camerei, dandu-i amploare.

4. Paleta de culori pentru decorurile minimaliste va fi intotdeauna neutra. E important sa nu incarci designul folosind culori puternice si sa te limitezi doar la culori pastelate, care deschid spatiul. Desigur, ai voie sa adaugi si o pata de culoare, care poate fi redata printr-un obiect decorativ (o perna, o vaza etc, un scaun).

5. Depoziteaza totul in dulapuri inchise. Abundenta de obiecte nu este in niciun caz permisa in cazul in care vrei sa ai o camera minimalista. In aceasta situatie, toate obiectele personale se depoziteaza in sertare, in dulapuri inchise (ce-i drept, nu foarte multe la numar si nici foarte voluminoase!). Avand in vedere acest lucru, ai putea face o mica selectie, pastrand doar ceea ce iti este necesar.

6. Interioarele minimaliste starnesc anumite contradictii. Astfel, in timp ce privirea ar putea fi distrasa de punctele focale ale camerei, paleta de culori restransa si deloc tipatoare readuce echilibrul vizual. In acest context, obiectele de arta trebuie alese in asa fel incat sa nu disturbe aceasta armonie. Un tablou cu o silueta alb negru sau o pictura abstracta sunt, deci, cele mai potrivite accesorii de decor pentru o camera minimalista.

"Less is more" este dictonul care ar putea sa rezume in doar trei cuvinte tot ceea ce inseamna designul minimalist. Asa cum spuneam, creativitatea este un factor important pentru a crea interioare amenajate corect, dar totusi aceasta cunoaste o limita: aceea a simplitatii, care trebuie sa se regaseasca in orice alegere pe care o faci cand te decizi sa iti decorezi un asemenea tip de spatiu.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!