Ce trebuie sa stii atunci cand alegi tavanul fals

in Ghid Practic Casa

Cu scopul de a infrumuseta orice spatiu in care este montat, tavanul fals este accesoriul ideal atunci cand vrei sa schimbi aspectul unei locuinte. Este o solutie eficienta, care are un efect vizibil imediat, usor de intretinut si mai ales un bun termoizolant. Insa, alegerea lui nu poate fi la intamplare, asa ca, iata ce trebuie sa stii atunci cand alegi tavanul fals.

Alegere tavan fals

Sursa foto

Chiar daca la inceput, tavanul fals a fost destinat doar cladirilor de birouri, de multi ani, acesta este folosit si in locuinte, datorita faptului ca este practic, dar si o solutie mult mai ieftina de amenajare. Un tavan fals de la Emenatwork are rolul de a ascunde instalatiile electrice dintr-o incapere, dar poate izola si foarte bine, din punct de vedere termic, orice tip de suprafata, cum ar fi mansarda, podul, bucataria sau orice alta camera din casa.

Tavanul fals trebuie sa fie rezistent impotriva umezelii. Primul criteriu pe care trebuie sa il stii atunci cand alegi tavanul fals este unde urmeaza sa il montezi. Spre exemplu, baia si bucataria sunt suprafete in care poate fi umezeala in permanenta si tocmai din acest motiv, trebuie ales un model de tavan fals, care sa reziste. Una dintre cele mai indicate solutii este tavanul din gips-carton, care se mai numeste si rigips deoarece are o rezistenta mare, de pana la 70%. Placile sunt usor de montat, se pot taia foarte usor si poate avea calitati antifonice.

Trebuie sa izoleze termic si fonic. Tavanul fals poate absorbi sunetele si poate combate efectul de ecou din camera in care este montat. In acest fel, nivelul zgomotului care iese din incapere este cu mult mai mic decat acolo unde nu sunt montate placi de tavan fals. Este importanta izolarea termica deoarece nu permite pierderi de caldura. Asfel ca, intr-o camera acoperita cu un tavan fals, te vei bucura de costuri mai mici in perioada iernii, dar si in perioada verii, atunci cand esti obligat de temperaturile ridicate sa folosesti aerul conditionat.

Trebui sa fie si estetic. Rolul tavanului fals este acela de a infrumuseta camera in care este montat. Tocmai din acest motiv, modelul ales trebuie sa fie unul care sa se potriveasca cu restul casei, cu un design modern sau clasic. Placile de tavan fals pot avea modele iesite in relief sau modele plane, dar si texturi diferite. De asemenea, placile pot avea dimensiuni variate. Poti alege placi cu dimensiuni mai mici, pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, mai ales daca este montat intr-o camera mica.

Sa se monteze usor. De regula, montarea unui tavan fals este foarte simpla, astfel ca oricine poate duce la bun sfarsit aceasta sarcina. Tot ceea ce conteaza este sa fii atent sa pui cat mai drept placile de tavan fals, iar pentru asta ai nevoie de o indemanare aparte.

Exista doua tipuri de tavan fals: tavan fals metalic si tavan fals din fibre minerale, care seamana cu polistirenul. Amandoua se monteaza la fel de usor si au aceleasi caracteristici, sunt diferite doar din punct de vedere estetic. In interiorul tavanelor false se pot monta cu usurinta corpuri de iluminat, de orice fel, oferindu-i tavanului un plus de valoare.

Trebuie sa stii ca exista si o noutate in acest domeniu, in ceea ce priveste aspectul tavanelor false si anume, modele care imita cerul nocturn si lumineaza in intuneric.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!