Importanta gresiei in amenajari

in Decoratiuni

Gresia poate reprezenta pardoseala ideala pentru bucatarie datorita functionalitatii, dar si din punct de vedere estetic. Este un material rezistent, care vine intr-o gama variata de modele, culori si dimensiuni, fiind intotdeauna disponibil un model, indiferent de stilul de amenajare ales.

Gresia in amenajari

Sursa foto

Datorita aspectului dar si rezistentei deosebite, gresia este modelul de pardoseala folosit atat in spatii mici predispuse umezelii, precum bucatarie sau baie, dar si in zona livingului ori chiar in exterior, atunci cand este ales un model special pentru amenajarile exterioare. In functie de incaperea in care este montata gresia, iata ce este important sa stii!

Gresie de bucatarie - modelele sunt variate, insa este important sa le alegi in functie de suprafata, dar si de designul spatiului, mai ales daca stii deja care este mobila cu care vrei sa iti amenajezi bucataria. Suprafata este important sa o cunosti tocmai pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita in ceea ce priveste dimensiunea placilor de gresie. Pentru bucatariile mici, sunt indicate placile mici, care creeaza, din punct de vedere vizual, un spatiu mai mare. De asemenea, placile lucioase sau placile mate se aleg in functie de culoarea si designul mobilei de bucatarie.

Tot pentru bucatarie este important sa alegi un model de gresie, care sa fie rezistenta impotriva umezelii, dar si murdariei. Fiind un spatiu in care se pregatesc diferite preparate culinare, este posibil sa iti cada pe gresie diferite alimente. Este important sa se curete usor si sa nu ramana urme.

Gresie pentru baie

Fiind un spatiu unde in permanenta poate exista umezeala, caracteristica importanta a gresiei este rezistenta. Montarea gresiei, dar si folosirea adezivilor speciali este un alt factor important caruia trebuie sa ii acorzi atentie. Ai grija sa alegi materialele potrivite, care sa reziste in timp, impotriva aburilor in exces, dar si impotriva detergentilor pe care ii folosesti in baie. Anumiti detergenti pot fi daunatori gresiei, iar in timp, suprafata sa isi piarda din porozitate ori din luciu.

Gresie pentru hol si living

Gresia este unul dintre cele mai intalnite materiale, mai ales in ceea ce priveste pardoselile intens circulate. Este rezistenta si stim deja asta, dar este si estetica, potrivindu-se foarte usor cu orice fel de mobila. Zona de intrare sau holul asa cum mai este denumit, este spatiul care are nevoie de un material de gresie rezistent si usor de curatat, mai ales ca acolo pasim imediat cum intram in casa. Gresia s-a dovedit a fi cel mai indicat material, atat din punct de vedere al calitatii, cat si a designului.

Pentru living, gresia este pardoseala tot mai cautata

Mai ales ca, daca vorbim de o suprafata mare, placile mari si patrate de gresie pot crea un spatiu mult mai aerisit, din punct de vedere vizual. Mai mult de atat, noutatile aparute au transformat gresia simpla intr-o pardoseala deosebita datorita aspectului de parchet, care cu greu se deosebeste de parchetul original. Este un model usor de asortat si mai ales usor de curatat si intretinut.

Gresie pentru exterior

Gresia portelanata este materialul cel mai folosit pentru amenajarile exterioare. Este rezistenta impotriva traficului intens, dar si schimbarilor meteorologice. Se gaseste intr-o gama variate de culori si forme, astfel ca poate acoperi cu usurinta o terasa exterioara, o bucatarie de vara sau chiar intreaga curte.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!