Indispensabil pentru gatit - oalele din fonta

in Recomandari

Orice persoana preocupata de un regim alimentar sanatos constientizeaza importanta gatitului in casa, in vase din materiale de calitate. Se stie ca materialele necorespunzatoare influenteaza calitatea si gustul preparatelor, contribuind la pierderea valorilor nutritionale ale alimentelor pe care le pregatim. Printre materialele cele mai recomandate in confectionarea oalelor la loc de cinste se afla fonta.

Oale de fonta

De ce sa achizitionati oale din fonta si cum se intretin acestea

Oalele din fonta sunt printre cele mai sigure vase pentru sanatate, fiind de asemenea si printre cele mai durabile. Ele pot fi folosite pe jar, pe carbuni, pe aragaz, pe plita cu inductie, pe plita electrica, in cuptor. Oalele din fonta sunt perfecte pentru mancarurile care necesita fierbere indelungata.

In cecea ce priveste intretinerea, trebuie sa stiti ca vasele din fonta se spala in apa fierbinte cu detergent inainte de prima utilizare. Dupa aceea, vasul trebuie uscat imediat cu o laveta de sters vase sau cu un prosop. Dupa fiecare utilizare, vasele din fonta se spala cu un burete de vase sau cu o carpa moale. Nu se folosesc spalatoare din metal sau inox pentru a evita zgarieturile. Despre oale din fonta trebuie sa mai stiti ca nu se recomanda sa fie curatate in masina de spalat vase, deoarece temperatura ridicata si detergentii le pot decolora. Daca pe oalele dumneavoastra din fonta au aparut dungi si pete albe, ele se vor indeparta cu un burete sau cu o perie care au fost inmuiate in suc de lamaie sau otet alb.

Daca ne referim la rugina, aceasta se poate inlatura de pe oale fonta cu ajutorul unei solutii formate din 50% apa si 50% otet. Substantete chimice puternice sunt de evitat cand vine vorba despre curatarea oalelor din fonta.

Ca regula generala, retineti ca fonta nu este un material rezistent la schimbari de temperatura, asadar nu trebuie incins un vas din fonta inainte de a-l pune sub un jet de apa rece sau de a pune in el legume congelate.

Ce sa nu gatiti in oalele de fonta

Este recomandat sa evitati prepararea oualor ochiuri, a omletei, a clatitelor sau a pestelui in oale fonta.

De asemenea este bine sa nu folositi acelasi vas de fonta si pentru prepararea mancarurilor si pentru deserturi, deoarece fonta este un material poros, care favorizeaza transmiterea aromelor reziduale prezente in peretii lui. Din categoria mancarurilor interzise pentru oalele fonta fac parte si sosurile acide sau preparatele stropite cu vin.

Asadar, daca v-ati decis si vreti sa achizitionati oale din fonta fara prea mari batai de cap, trebuie sa faceti un popas pe Homex.ro, unde veti descoperi cratite fonta, roastere fonta, ceaune fonta, la preturi atractive. In plus, beneficiati in mod gratuit de consultanta necesara inainte si post achizitie. De asemenea, veti constata ca unele dintre modele prezinta si reduceri, iar la comenzile mai mari de 300 de Ron, va veti bucura de transport gratuit. Nu in ultimul rand, trebuie sa mai stiti ca Homex garanteaza returul in cazul in care va razganditi asupra unui anumit produs si faptul ca puteti avea toata certitudinea ca vasele sunt intr-adevar autentice.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!