De ce sunt recomandate centralele electrice

in Recomandari

Centralele termice reprezinta sursa ideala de caldura in orice locuinta, indiferent de suprafata ori compartimentare. Se regasesc in mai multe variante tocmai pentru a fi montate cu usurinta si precizie. Insa, pe langa centralele termice pe lemne ori carbune sau gaz, centralele electrice se afla printre preferintele multor persoane.

Centrala electrica este o solutie practica, recomandata atunci cand iti doresti sa beneficiezi de un confort sporit, dar trebuie sa stii de la inceput ce implica. Daca nici nu dispui de alte resurse de energie, cum ar fi gaz, GPL ori lemne, atunci centralele electrice sunt cele mai indicate pentru caldura.

Centrale termice electrice

Sursa foto

O centrala electrica, din punct de vedere financiar are un pret mai ridicat fata de alte tipuri de centrale deoarece costul incalzirii este mai mare fata de acelasi volum de incalzire, la aceeasi temperatura, dar cu un alt tip de combustibil.

Cele mai importante avantaje ale centralelor electrice sunt:

  • Au o eficenta crescuta ceea ce inseamna ca pot avea un randament de pana la 99%;
  • Iti ofera posibilitatea sa o pornesti si sa o opresti in mod automat, programarea fiind facuta cu un minim de efort;
  • Nu trebuie amplasata si montata in mod obligatoriu pe un perete exterior si nici nu ocupa mult spatiu;
  • Mentenanta este redusa, atat si costurile de instalare;
  • Nu exista reziduri de ardere a combustibilului.

Ce putere trebuie sa aiba centrala potrivita

Puterea unei centrale termice este calculata in functie de suprafata in care urmeaza sa fie montata, care este destinatia spatiului, dar si care este gradul de izolare al incaperii. De exemplu, pentru un dormitor este nevoie de o suprafata mai mare, care se calculeaza, in timp ce pentru un hol, spatiul este mai mic.

Pentru a stabili necesarul termic, dar si puterea necesara pentru o centrala este recomandat sa apelezi la o persoana specializata, un tehnician care iti poate raspunde la toate intrebarile.

Care este consumul unei centrale electrice

Sunt mai multi factori importanti care stabilesc consumul unei centrale termice electrice. Temperatura exterioara si interioara, izolatia apartamentului, nivelul de automatizare, amplasarea geografica, numarul de persoane are locuiesc in casa in mod frecvent, toate aceste detalii impacteaza consumul final al unei centrale.

Centrala termica nu functioneaza intotdeauna la capacitatea maxima, ci de multe ori prin cuplare si decuplare de la relee. In functie de criteriile mentionate, consumul din factura poate fi unul normal sau mai mare.

Ce trebuie sa stii pentru a avea un consum optim

Izolarea apartamentului sau a casei este un aspect foarte important, care are un impact major atunci cand vine vorba despre consumul centralei.

Temperatura termostatului din camera trebuie sa fie setata astfel incat in camerele de locuit sa fie o temperatura constanta de 20-21 de grade Celsius, in baie pana la 24 de grade si 18 grade pe holuri. Pentru a-ti optimiza si mai bine consumul, poti monta un crono-termostat, un aparat pe care il poti seta pentru a programa intervalele orare in care vrei caldura. In felul acesta, nu se va consuma caldura in momentul in care nu esti acasa.

Tot pentru optimizarea consumului, poti apela la o sonda de exterior, un aparat care te ajuta sa economisesti prin acordarea functionarii centralei cu vremea si temperatura de afara.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!