in Recomandari
Semineele se trag din vechea vatra a casei, care stim ca a avut o evolutie constanta de-a lungul timpului in ceea ce priveste forma, cat si tehnologia de functionare. Cu toate acestea, elementele principale au ramas acelesi - focarul si incadramentul - la care se adauga accesoriile in functie de tipul de semineu (grilele de ventilatie, racordurile si cosul de fum).
De asemenea, focarul poate fi din fonta sau otel, cu interiorul captusit cu samota sau cu un alt material cu proprietati asemanatoare. Din punct de vedere al combustibilului ele sunt clasificate in seminee ce functioneaza cu: lemne, bricheti, peleti, gaz, curent sau bioetanol. Designul fiecarui semineu sau finisajul poate fi alcatuit din diferite materiale, de la piatra pana la plastic, sticla sau metal. Se deosebesc trei stiluri principale de seminee: rustic, clasic si modern. Un semineu are fie focar deschis, fie focar inchis.
Daca forma unei sobe ramane clasica, in cazul semineelor putem opta pentru sticla plana, curbata, prismatica sau cu o latura vitrata. Daca spatiul permite, semineele cu lemne sunt o alternativa potrivita, tinand cont ca unele modele permit si instalarea unui rotisor in interiorul focarului. Deschiderea usii focarului este diferita in functie de modelul ales, usa putand sa fie relevabila sau batanta. Indiferent de stilul pe care doriti sa il abordati, trebuie sa retineti ca nu este recomandat ca semineul sa se impuna intr-o incapere, ci mai degraba sa se integreze cu interiorul.
Majoritatea semineelor traditionale au caminul deschis si permit utilizatorilor sa profite din plin de beneficiile aduse de flacarile focului: miros, zgomot, caldura directa. Este ideal pentru a fi folosit ocazional, dar nu este indicat sa il folosim ca sursa principala si unica de incalzire, deoarece randamentul de caldura pe care il ofera este mai redus. In aceasta privinta exista totusi, o solutie- placi de fonta care se pot aseza la baza caminului, care in contact cu flacarile focului retin caldura pentru a o returna apoi.
Semineele care beneficiaza de un focar inchis sunt dotate cu o usa (de cele mai multe ori din sticla), care se poate deschide si inchide. Practice si sigure, usile din dotare preintampina riscul de improscare cu jar sau cu flacari. Aceste focare permit, in acelasi timp, obtinerea unui randament mare de caldura (in jur de 30% mai mult decat in cazul unui focar deschis). Caminul deschis constituie, astfel, o solutie care va poate ajuta sa faceti economii considerabile in privinta incalzirii.
Te-ai hotarat in privinta focarului semineului tau, dar nu sti de unde poti sa iti achizitionezi un semineu de calitate? Apeleaza cu incredere la www.semineealba.ro, parte din grupul Pefoc.ro si vei obtine, pe langa semineul mult dorit, garantia lucrului bine facut. Gama diversificata de produse cuprinde de la diverse focare fonta, tuburi peleti, la seminee pe gaz, pe lemne sau bioetanol, cosuri de fum sau diverse accesorii si garanteaza pentru calitatea unui termosemineu pe care ti-l doresti atat de mult. Nu ezita si alege PEFOC!
Sursa: semineealba.ro