Avantajele si dezavantajele unei centrale termice pe gaz pentru apartamente

in Ghid Practic Casa

O centrala termica pentru apartament reprezinta o investitie rentabila, in cazul in care iti doresti o solutie moderna pentru incalzirea locuintei. Unul dintre cele mai importante criterii in alegerea acestui echipament este tipul de combustibil utilizat. Printre cele mai populare sunt modelele de centrale termice pe gaz, iar acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje pe care le are.

Centrale termice gaz apartamente

Sursa foto

Avantaje centrale termice pe gaz

  • Eficienta sporita este unul dintre cele mai mari avantaje pe care le ofera utilizarea unei centrale termice pe gaz. Mai ales daca vorbim despre noile modele de centrale termice in condensatie, randamentul acestora depaseste in cele mai multe dintre cazuri procentul maxim de 100%.
  • Mentenanta facila este un alt motiv pentru care ar trebui sa achizitionezi o centrala termica pe gaz pentru apartamentul tau. Spre deosebire de centrala pe lemne, aceasta necesita doar efectuarea anumitor verificari si revizii periodice si obligatorii.
  • Costurile de exploatare sunt mult mai mici in cazul centralelor termice pe gaz, comparativ cu cele electrice. Astfel, centrala pe gaz devine o alternativa mult mai accesibila.
  • Usurinta in utilizare reprezinta un alt atuu pe care il au centralele pe gaz. Functiile incorporate favorizeaza o utilizare intuitiva, ceea ce face ca o centrala pe gaz sa fie ideala pentru toate categoriile de utilizatori.

Dezavantaje centrale termice pe gaz

  • Conditiile speciale de montaj care sunt necesare pentru a beneficia de avantajele unei centrale termice in apartament poate fi unul dintre inconveniente. Este nevoie ca montajul sa se realizeze in functie de anumite riguri, care nu pot fi indeplinite in orice locuinta.
  • Pierdea silentiozitatii, sesizata la echipamentele a carei durata de functionare depaseste un anumit prag. Acest lucru ar putea fi un motiv pentru care sa optezi pentru un alt tip de sistem de incalzire.
  • Necesitatea racordarii la reteaua de gaz metan, lucru care nu este intotdeauna posibil, mai ales in anumite zone ale tarii. In acest caz, ar trebui sa iei in calcul mai degraba o centrala electrica.
  • Costurile mari de racordare la retea. Foarte multi oameni evita montarea unei centrale termice pe gaz, din cauza faptului ca aceasta decizie implica niste costuri destul de mari de racordare.
Centralele termice pe gaz au atat avantaje cat si dezavantaje, de aceea alegerea unei centrale termice potrivite pentru apartamentul tau este o decizie care ar trebui sa fie luata dupa un amplu proces de informare si de cercetare. Doar asa vei putea hotari care este cea mai buna optiune, pe termen lung, pentru crearea unui confort termin crescut in casa ta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!