M-tronic implementat pe noul motoferastrau MS 362-CM de la STIHL

in Ghid Practic Gradina

Un nou motoferastrau destinat domeniului forestier a fost lansat pe piata din Romania. Pe noul MS 362-CM, inginerii germani de la STIHL au implementat asa numita tehnologie M-tronic, care este varf de inovatie in industrie.

Motoferastraul STIHL MS 363-CM

Practic, M-tronic introduce computerizarea in functionarea motorului, la fel ca la autoturisme. "Creierul" electronic al unui motoferastrau MS 362 CM asigura o pornire usoara a motorului, verificand in prealabil o serie de parametri, cum ar fi temperatura exterioara, altitudinea, nivelul si calitatea combustibilului. De asemenea, la pornire se verifica daca ultimii parametri de functionare corespund cu noii parametri, pentru ca pornirea asistata sa se faca eficient si rapid, iar utilizatorul sa beneficieze imediat de cei 4,8 CP, cu care a fost inzestrat MS 362-CM.

Si daca va intrebati de unde are energie acest adevarat computer de "bord", ei bine, proiectantii germani au gandit sistemul astfel incat structura de ventilatie a motorului sa produca energia electrica necesara alimentarii componentelor electronice.

Noul motoferastrau de la STIHL este, in esenta, un utilaj reconfigurat total, fata de generatiile anterioare, avand in vedere, ca pe langa automatizare, s-au adus imbunatatiri substantiale la carburator, noua forma la camera de ardere, care asigura mai multa putere, prin folosirea unei cantitati mai reduse de combustibil. Mai mult, MS 363-CM este proiectat sa porneasca impecabil si sa functioneze in parametrii ideali la temperaturi scazute.

MS 362-CM a fost proiectat in principal pentru lucrarile forestirere profesioniste, dar si pentru curatarea arborilor sau debitare. Ferastraul cantareste 5,6 kg si are in dotare o sina de 40 de cm, iar noile caracteristici tehnice il recomanda pentru cele mai complicate aplicatii, indiferent de temperatura exterioara sau de altitudine.

Pe langa acest model, STIHL a pus pe piata si varianta fara M-tronic, care poarta doar indicativul MS 362 si care a suferit o serie de upgrade-uri majore fata de modelul corespondent anterior.

Despre compania STIHL

STIHL a anuntat in 2016, la nivel international, o crestere de 6,6%, atingand o cifra de afaceri record de 3,46 miliarde de euro. Compania germana intentioneaza sa investeasca 1 miliard de euro in dezvoltare pana in 2018. Anul trecut compania a implinit 90 de ani, fiind infiintata in 1926 de Andreas Stihl in Stuttgart. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. In prezent STIHL Romania importa motounelte sub brandurile STIHL si VIKING.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!