Cand si de ce ai nevoie de echipamente semnalizare incendiu?

in Recomandari

Potrivit datelor statistice furnizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta 4.540 de incendii au loc anual in tara noastra.

12 locuinte sunt afectate de incendii iar 1 persoana isi pierde zilnic viata in Romania din cauza lipsei echipamentelor de semnalizare incendiu si, totodata, instalatiile electrice defecte sau improvizate sunt cel mai mare factor de risc pentru incendii, dar si fumatul sau focul deschis in spatiile inchise.

Sisteme antifurt pentru magazine

Vrei sa afli care sunt cei mai importanti pasi in lupta impotriva incendiilor si mai ales cum poti folosi echipamentele si dispozitivele corecte pentru a proteja oamenii si bunurile companiei tale?

1. Detectia

Se realizeaza prin intermediul dispozitivelor manuale sau automate instalate in perimetrul cladirii.

Exista detectoare automate, detectoare liniare de temperatura, detectoare liniare de fum cu IR, detectoare ultrarapide prin aspiratie, detectoare liniare de temperatura cu cablu termosensibil, dar si detectoare de flacara cu IR & UV.

2. Semnalizarea

Este urmatorul pas pentru evacuarea zonei afectate. Metoda clasica de semnalizare a incendiilor este activarea unui declansator manual de incendiu, amplasat langa spatiile care prezinta riscuri mari.

O alta modalitate este folosirea centralelor adresabile. Acestea combina si monitorizeaza activitatea a sute de dispozitive, permitand combinatii intre detectoare, butoane manuale si module intrare / iesire.

Prin activitatea in bucle de detectie, centralele adresabile identifica starea fiecarui dispozitiv conectat si sunt capabile sa semnalizeze corect fiecare schimbare a starii acestuia, in orice moment.

3. Avertizarea

Este actiunea de transmisie a semnalului de alarma incendiu catre dispozitivele incendiu sonore sau optice, catre serviciul de pompieri sau pentru echipamentul automat de stingere a incendiului.

Sistemele de adresare publica sunt o componenta esentiala la acest nivel. Ele contribuie la evacuarea persoanelor aflate in perimetrul incendiului in cel mai scurt timp.

Prin monitorizarea permanenta a dispozitivelor care alcatuiesc sistemele de adresare publica (unitatii centrale, amplificatoare, microfoane) se asigura transmiterea unui mesaj vocal eficient in intreaga cladire.

Cand stii clar ce pasi trebuie sa urmezi pentru a opri la timp incendiile, te vei putea bucura din plin de beneficiile utilizarii de sisteme de detectie si semnalizare incendii:

  • Detectie incipienta;
  • Localizare precisa;
  • Rata extrem de redusa de alarme false.

In plus, beneficiezi de integrarea sistemelor de semnalizare incendiu cu toate celelalte sisteme de: anuntare si evacuare, stingere locala, detectie a emisiilor de gaze toxice, evacuare a fumului si chiar cu sistemele de control a usilor si a lifturilor pe caile de evacuare.

Alege sisteme inteligente si inovatoare de detectie si semnalizare incendiu

Specialistii de la Helinick sunt lideri de piata de profil din Romania si dispun de expertiza unica in acest domeniu.

Ca profesionisti dispunem de echipamentele si accesoriile necesare pentru proiectarea si instalarea acestor sisteme de semnalizare incendiu, dar si de expertiza pentru monitorizarea lor si a solutionarii problemelor de ordin tehnic.

Echipamentele sunt fabricate conform standardelor EN-54, VdS si NFP72 si sistemele sunt avizate de verificatorii MLPTL autorizati.

Date de contact

Acceseaza platforma online: http://www.helinick.ro/ pentru a vizualiza intreaga gama de produse si servicii.

  • Numar de telefon: 0745 394 665
  • E-mail: office@helinick.ro

Sursa: helinick.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!