Casa mica fara etaj, stil clasic, 2 dormitoare - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Proiectul de casa prezentat in continuare este al unei case mici cu arhitectura in stil clasic. Avand o forma compacta, pe un singur nivel, acest proiect are avantajul ca este usor de construit si cu costuri reduse.

Fatada casa mica stil clasic

Fatada principala

Forma casei fiind perfect patrata, s-a optat pentru un acoperis in patru ape care se caracterizeaza printr-o rezistenta ridicata la conditiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi vanturile puternice care sunt tot mai prezente si in tara noastra.

Iar desfasurarea spatiilor locuintei pe un singur nivel este deosebit de avantajoasa in cazul persoanelor varstnice sau a familiilor cu copii mici pentru care o scara interioara reprezinta un motiv de disconfort sau ingrijorare.

Fatada principala se remarca prin simetria perfecta. Accesul in casa se face prin partea centrala a acesteia, printr-un mic vestibul de unde se trece intr-un hol ce separa zona de zi de cea de noapte. Vestibulul comunica si cu camera tehnica ce adaposteste centrala termica si masina de spalat rufe.

Partea stanga a casei este alocata zonei de zi. Chiar daca aceasta este organizata ca un spatiu deschis, modern, ce faciliteaza interactiunea dintre membrii familiei, bucataria poate fi usor delimitata cu ajutorul unor usi glisante.

Chiar daca casa este mica, avand o suprafata utila de doar 85,95 de metri patrati, beneficiaza de o proiectare care permite o organizare functionala a spatiilor, mobilierul fiind aranjat astfel incat sa satisfaca atat nevoile de confort cat si cele estetice.

In living, chiar in centrul casei, a fost prevazut un semineu care ofera nu doar o atmosfera minunata ci si caldura in zilele mai reci.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina, alb

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb Fatada casa stil clasic

Fatada dinspre gradina

Zona de zi comunica cu terasa exterioara, amenajata pe doua laturi ale casei, atat prin zona de luat masa cat si prin living. Astfel, in zilele frumoase, familia poate lua masa si in aer liber, aceasta zona a terasei fiind protejata cu ajutorul unui spalier din lemn pe care se intind plante decorative cataratoare. Propunerea noastra este sa folositi caprifoiul (Lonicera caprifoliul sau Mana Maicii Domnului) care va va incanta cu florile sale parfumate.

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Zona de noapte ocupa partea dreapta a casei si este compusa dintr-un dormitor cu pat matrimonial, avand acces si acesta la terasa din spatele casei, o camera pentru copii, iar intre aceste doua camere este amplasata baia dotata cu cada.

Pat dublu lemn masiv, alb

Pat lemn masiv de fag, alb

Finisajele exterioare sunt in culori mai degraba neutre. Invelitoarea este realizata din tigla de culoarea antracitului in timp ce soclul, neobisnuit de inalt, este imbract in caramida decorativa crem. Cu siguranta insa casa va arata minunat si daca veti opta pentru culori mai calde precum rosul-caramiziu.

Usa principala este incadrata in lambriu din lemn avand aceeasi culoare cu tamplaria usilor si ferestrelor.

Proiect casa mica pe un singur nivel

Proiect casa mica pe un singur nivel

Suprafete interioare

1. vestibul 4,52 mp
2. hol 6,39 mp
3. camera tehnica 3,96 mp
4. bucatarie 8,35 mp
5. living + sufragerie 30,87 mp
6. dormitor matrimonial 14,21 mp
7. baie 5,44 mp
8. camera copii 12,21 mp
Casa mica stil clasic - plan amplasare teren

Plan amplasare in teren

Suprafata utila: 85,95 mp

Suprafata construita: 113,2 mp

Cost estimat la cheie: 45.000 euro

Arhitect: Anita Snoch

Sursa informatii si foto: extradom.pl

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!