Arcade si bolti in bucatarie. Imagini cu amenajari interioare deosebite.

de Marcel Buciuman in Recomandari

Din dorinta de a obtine incaperi mai spatioase in apartamentele de la bloc tot mai multi proprietari aleg sa comaseze diverse incaperi prin desfiintarea unor pereti despartitori. Cel mai adesea aceasta se intampla intre bucatarie si hol, intre bucatarie si camera de zi sau intre bucatarie si balcon.

Fatada principala casa cu mansarda

Arcada zidita din caramida intr-o bucatarie mediteraneana. Constructor: Thompson Custom Homes

Nu intotdeauna insa peretii sunt indepartati complet ci, atat din motive estetice cat si de rezistenta, se opteaza pentru realizarea unor arcade.

In functie de spatiul disponibil si de preferintele beneficiarilor, aceste arcade pot avea forma unor arce de cerc perfecte sau a unor arce frante.

In cazul unor constructii noi, se poate opta chiar pentru realizarea unui plafon boltit, asemeni unui dom.

Bucatarie cu tavan boltit

Bucatarie mediteraneana cu tavan boltit realizat din caramida. Foto: Pinterest

Daca in trecut astfel de arcade erau obtinute prin zidirea caramizii de catre mesteri priceputi ce puteau realiza din caramida bolti autoportante cum vedem astazi mai ales in biserici, in zilele noastre gipsul-carton, profilele din aluminiu sau cele din PVC arcuibile au luat locul caramizii. Avantajele acestor materiale moderne sunt greutatea redusa si faptul ca permit modelarea cu usurinta a oricarei forme dorita.

In plus, pe suportul de gips-carton puteti monta caramida aparenta, piatra naturala sau tapet ce imita diverse materiale pentru a obtine finisajul dorit.

Tapet imitatie caramida

Tapet imitatie caramida

Click pentru detalii si pret!

Arcada din piatra naturala

Arcada din piatra naturala. Foto: Pinterest

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Fatada principala casa cu mansarda

Arcada intre bucatarie si locul de luat masa. Vezi mai multe detalii si imagini in articolul Vila pe malul marii cu interioare fermecatoare si privelisti spectaculoase

Mai jos puteti vedea o selectie cu amenajari interioare cu arcade si bolti care dau mai mult farmec bucatariei, holului, balconului sau livingului. Speram sa va placa si sa va inspire in propriile proiecte!

Atentie!
  • Nu treceti la indepartarea totala sau partiala a niciunui perete fara a avea un proiect autorizat care sa va garanteze ca nu vor fi afectati peretii ce fac parte din structura de rezistenta a cladirii!
  • In plus, un astfel de proiect trebuie sa contina si informatii despre traseele retelelor de utilitati pentru e evita sectionarea acestora.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!