Casa familiala formata din 3 domuri geodezice. O constructie eficienta si confortabila

de Nic Gavra in Case ecologice

Un dom geodezic este o structura aproape sferica, multifatetata, ale carui elemente sunt reprezentate de o retea de diferite poligoane care aproximeaza suprafata unei sfere.

Desi nu se intalnesc prea des genul acesta de constructii la noi in tara, domurile geodezice sunt cunoscute ca fiind cel mai eficient sistem de constructie disponibil.

O casa de tip dom are nevoie doar de o fundatie perimetrala, neavand nevoie de puncte de sprijin interioare (grinzi si stalpi). Structura unei astfel de constructii este autoportanta, se autosustine.

Casa familiala formata din 3 domuri geodezice

Un cuplu din America si-a dorit atat de mult o astfel de casa incat si-au construit o locuinta compusa din ... trei domuri geodezice.

Va recomandam si articolul: Casa de vacanta din lemn si piatra construita in forma de A - imagini interior si exterior

Casa familiala formata din 3 domuri geodezice

Sheila Williamson si sotul ei au petrecut peste sapte ani pentru a construi cele trei cupole geodezice folosind lemn de stejar vechi, pe care l-au obtinut de la un depozit din apropiere, care a fost demolat. Neobisnuita locuinta este localizata intr-un peisaj pitoresc, cu multi copaci.

Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice

In cel mai mare dintre domuri se afla zona de zi, unde bucataria comunica liber cu livingul. Suprafata vitrata mare, alcatuita din paisprezece panouri triunghiulare, scalda spatiul in lumina si ofera o priveliste deosebita inspre natura. Finisajele in nuante deschise ale lemnului creaza o atmosfera calma si relaxanta. In aceasta structura se mai afla si un birou.

Va recomandam si articolul: O casa moderna cu forme uimitoare si finisaje naturale - imagini interior si exterior

Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice

In domurile mai mici sunt amenajate doua dormitoare, dormitorul matrimonial avand un luminator prin care se pot vedea, in noptile senine, stelele.

Pat Stefania, lemn masiv de stejar, 160x200 cm

Pat dublu lemn masiv de stejar

Va recomandam si articolul: Case din zidarie cu finisaje exterioare din lemn - proiecte si imagini

Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice Casa familiala formata din 3 domuri geodezice

Mai multe informatii si imagini: https://www.dwell.com/article/it-took-seven-years-to-build-this-geodesic-dome-by-handand-its-now-listed-for-dollar889k-fa8635af

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!