Casa din baloti de paie

in Case ecologice

Prima casa din baloti de paie din Romania va fi ridicata in judetul Buzau de catre Asociatia Eco Habitat.
 
In perioada 26 septembrie-14 octombrie 2011 in satul Carligu Mare, comuna Glodeanu-Silistea, judetul Buzau, Asociatia Eco Habitat impreuna cu Parohia Glodeanu-Carlig desfasoara un proiect cu implicatii atat sociale cat si ecologice.
Partea sociala a proiectului consta in ridicarea unei case pentru familiile dezavantajate. Nimic nou veti spune, astfel de proiecte, desi nu atat de multe cate ne-am dori, au mai fost realizate de-a lungul anilor si de alte organizatii.

 

 

Originalitatea acestui proiect este data de faptul ca se incearca atat sensibilizarea opiniei publice fata de problemelor numeroaselor familii care traiesc la limita saraciei in conditii improprii de viata, cat si educarea pentru un stil de a construi ecologic.

 

Casa din baloti de paie
Concret, Eco Habitat va construi, pe un teren pus la dispozitie de catre Parohia Glodeanu-Carlig, prima casa din baloti de paie din Romania. Lucrarile vor fi realizate de voluntari impreuna cu echipa de traineri condusa de specialistul Tom Rijven.

 

Conform declaratiilor oraganizatorilor "Casa din Baloti de Paie este un workshop care se adreseaza in principal arhitectilor, inginerilor, mesterilor si specialistilor din domeniu; Totodata, workshop-ul este deschis si celor care doresc sa invete sa construiasca si sa foloseasca materiale durabile, reamintind astfel ca obiectivele globale ale evenimentului sunt de popularizare a tehnologiilor si materialelor ecologice si de promovare a constructiilor verzi.
Tom Rijven, unul dintre pionierii caselor din paie, este invitat ca specialist si profesor. El va ghida si indruma participantii la workshop in ridicarea constructiilor pe parcursul celor 4 saptamani de curs."

De ce o casa din baloti de paie in Romania?
  • Este o tehnologie low-cost;
  • Este rezistenta la seismicitate;
  • Foloseste materiale locale si eficienta resurselor;
  • Paiele sunt un material apropiat de traditia locului;
  • Ofera confort termic;
  • Este rezistenta la foc;
  • Este izolanta fonic;
  • Situl este in Campia Baraganului - tara cerealelor piata deschisa pentru paie.
Inscrierile la workshop se pot face pana in data de 24 septembrie 2011, iar formularul de participare se poate descarca de aici.

 

Mai multe detalii gasiti aici, sau contactand coordonatorul proiectului, doamna Catalina Grigore:
E-mail: catalina@eco-habitat.ro
Mobil: +4 0728 960 951
Fax: +4 021 313 24 43

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!