Casa ecologica mica si ieftina pentru o tanara familie - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Daca v-ati hotarat ca ar fi cazul sa aveti propria locuinta dar nu va atrage deloc ideea de a va investi banii in betoanele unei garsoniere sau apartament de la bloc, iata o propunere de casuta ecologica modulara care ar trebui sa satisfaca nevoile unei tinere familii, chiar si cu copii. Iar daca in timp nevoile de spatiu ale familiei cresc, proiectul poate fi extins cu usurinta prin atasarea unor module similare.

Exterior casuta ecologica

Avand la baza o forma octogonala, cu doua laturi extinse pentru a gazdui baia si spatiile de depozitare, casa se desfasoara pe o suprafata de 43 de metri patrati.

Proiect casuta ecologica

Proiect casuta ecologica

Fiind construita intr-o zona rurala din Tara Galilor, casuta se integreaza perfect in peisajul din jur. Cu peretii exteriori placati cu lemn de brad de provenienta locala si un acoperis verde pe care creste aceeasi iarba ca si pe pasunile invecinate, casuta preia frumusetea naturala si in spatiile interioare.

Exterior casuta ecologica Exterior casuta ecologica

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv

Regasim astfel vizibile grinzi masive din lemn in deplina armonie cu piese de mobilier cu un design modern. Dar chiar si la mobilierul cu aspect modern, confectionat la comanda la un atelier local, cea mai mare parte a materialului utilizat a fost recuperat de la podele de stejar vechi de cateva zeci de ani.

Bucatarie casuta ecologica

Bucatariei, in care rafturile au fost preferate corpurilor inchise de mobilier, i-a fost imprimat un subtil aer retro ce-i sporeste farmecul.

Bucatarie casuta ecologica

Masuta de cafea din lemn masiv Bucovina

Masuta de cafea din lemn masiv Bucovina Chiuveta bucatarie casuta ecologica Chiuveta bucatarie

Fiind o locuinta de mici dimensiuni, un accent deosebit s-a pus pe utilizarea optima a spatiului, pastrand insa echilibrul intre estetic si functional.

Forma octogonala a casei a permis pastrarea unui spatiu deschis si dispunerea pe laturi a tuturor zonelor necesare intr-o casa: zona de gatit, zona de luat masa, zona de zi, zona de depozitare, baie si zona de dormit.

Interior casuta ecologica Sufragerie casuta ecologica

In zona de dormit, alaturi de patul matrimonial a fost amplasat si un pat etajat rabatabil, care poate fi folosit pentru copii sau cand familia are oaspeti.

Dormitor casuta ecologica

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb Dormitor casuta ecologica Dormitor casuta ecologica

Forma octogonala a casei a inspirat si alegerea unor ferestre cu o forma identica. Mai mult, si alte obiecte din casa au forme asemanatoare: candelabrul hexagonal din centrul locuintei sau oglinda din baie.

Baie depozitare casuta ecologica

Bateria si suportul pentru lavoar au fost confectionate din resturi de le tevile de cupru folosite la realizarea instalatiilor. Tot resturi de tevi s-au utilizat si pentru dulapul din zona de depozitare.

Spatii depozitare casuta ecologica

Pentru incalzirea locuintei se foloseste un sistem de incalzire in pardoseala racordat la panouri solare dar si o soba-semineu pe lemne care are si un rol estetic si de creare a unei atmosfere cat mai placute.

Dormitor casuta ecologica

In apropierea casei a fost montata si o mica turbina eoliana ce furnizeaza energia electrica necesara locuintei.

Termoizolarea peretilor si a acoperisului a fost realizata cu lana de oaie obtinuta, de asemenea, tot din zona. Pentru a lasa peretii sa respire si a avea o atmosfera cat mai sanatoasa in interiorul casei, peretii sunt finisati cu o tencuiala de var ce include fibre lemnoase si canepa.

Iata cum, din materiale naturale sau reciclate, se poate obtine un incantator spatiu de locuit, confortabil, sanatos dar si in deplina armonie cu natura.

Arhitect: Cream & Black Interior Design

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!